Vreau sa divortez – nu vreau sa divortez. A divorta sau a nu divorta

mediatorsector 1 bucuresti mediere divort mediator divort, vreau sa divorte, nu vreau sa divortez
mediere bucurestidivort partaj custodie copii, vreau sa divortez, nu vreau sa divortez

Vreau sa divortez-  versus – nu vreau sa divortez

In biroul nostru de mediere au intrat si oameni determinati ca din acel moment inainte sa isi schimbe in totalitate viitorul, nedorind sa mai convietuiasca cu persoana langa care petrecusera o parte din viata, dar si persoane care doreau ca in viata lor sa intervina o schimbare in bine, printre motivele invocate fie se refereau la dinamica in cuplu sau la programul de lucru care nu le mai permitea timp pentru familie, fie la modul de impartire a responsabilitatilor in familie, spre exemplu supravegherea copiilor.

Cand cineva spune: nu vreau sa divortez, inseamna ca problema divortului a fost ridicata de catre cineva, candva, la un moment de suparare sau de analiza lucida etc.

In alte situatii problemele pareau a fi cauzate de neajunsuri financiare, din datorii sau o slaba gestionare a finantelor familiei sau de interventii exterioare: o ruda (spre exemplu soacra) sau o presupusa relatie romantata in afara relatiei de cuplu. 

Schimbarea asteptata

Cand viata de cuplu se afla in impas, unul sau ambii parteneri pot decide la un moment dat ca ceva trebuie schimbat. Schimbarea poate veni din noi insine sau alteori calea catre o viata mai buna poate fi descoperita cu ajutorul specialistilor ce pot oferi consultanta specifica.  

In cadrul sedintelor de mediere se poate ajunge la un consens cu privire la divort sau cu privire la continuarea relatiei. Prin mediere oamenii ajung sa isi faca auzite, direct sau indirect, cu ajutorul mediatorului, nemultumirile pe care altfel nu le pot exprima, unele dintre ele fiind nemultumiri despre care nici nu realizat ca exista si ca ii deranjeaza intr-o masura semnificativa, pana cand nu le-au concretizat in dialog cu mediatorul si/sau cu celalalta parte.

Depasirea problemelor prin analiza

In situatia in care lucrurile mai pot fi reparate, medierea poate fi de un real ajutor in depasirea problemelor si consolidarea relatiei de cuplu subrezite, prin asumarea discutiilor, problemelor si solutiilor propuse si acceptate impreuna. In acest sens, mediatorul are rolul de facilitator al discutiilor si al remediilor desoperite impreuna. 

Depasirea problemelor prin separatie – vreau sa divortez/nu vreau sa divortez

In cazul in care relatia chiar nu mai poate fi reparata sau nu se mai doreste remedierea acesteia, medierea ofera sansa unui divort civilizat si rapid, prin identificarea cu ajutorul mediatorului a aspectelor esentiale asupra carora este necesar ca partile sa se puna de acord. Aceste discutii se concretizeaza prin

Acordul de mediere va putea viza aspecte ce tin de:

Un aspect foarte important de retinut este acela ca spre deosebire de un avocat, care este reprezentantul partii care l-a ales, mediatorul, indiferent de catre cine a fost ales, este tinut de deontologia profesiei sa fie neutru si impartial in ceea ce priveste ambii soti, aceasta neutralitate tinand dealtfel de esenta procedurii de mediere. 

6 COMENTARII

 1. Birou de Mediator

  Solutionarea neintelegerilor privind continuarea casatoriei reprezinta una dintre solicitarile de mediere frecvent intalnite in mediere. Cu siguranta merita incercata remedierea situatiei prin procedura de mediere. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta telefonic in vederea programarii.

 2. Eu nu vreau sa divortez dar sotia vrea si deci as dorii sa mediez aceasta situatie neplacuta,spuneti daca ne putetit ajuta

 3. Birou de Mediator

  Buna ziua, onorariul se va putea stabili impreuna cu dumneavoastra, raportat la specificul cazului. Pentru informatiile necesare ne puteti contacta la numarul de telefon 0723 373 564.

 4. Cat costa procedura la dumneavoastra si cat dureaza?

 5. Birou de mediator

  Exceptand modalitatile administrative si notariale, divortul prin acordul partilor (optiune conferita prin lege de catre art. 373 Cod Civil, cu completarile conferite de catre Codul de procedura civila (art. 929), poate fi obtinut pe cale judiciara prin depunerea unci cereri de divort prin acord alaturi de care se poate depune acordul de mediere privind cereile accesorii divortului (exercitarea autoritatii parintesti, numele sotilor dupa divort, locuinta familiei si partajul bunurilor comune).

 6. Cum pot rezolva cu divortul fara sa mergem la judecator?

Comments are closed.