0723 373 564

Mediere litigii comerciale

Mediere litigii comerciale – conflicte intre profesionisti

In litigiile de natura comerciala, multe dintre conflictele aparute sunt determinate de modul de incheiere, executare si interpretare a contractelor comerciale.

Litigiile aparute intre companii se pot solutiona cu eficacitate prin mediere. Renegocierea aspectelor privind drepturile de proprietate sau parteneriatul intr-o companie pot fi de asemenea mediate. Prin mediere pot fi stinse litigii comerciale privind executarea contractelor, clauzele lor, rezilierea sau dupa caz rezolutiunea contractelor, conflictele ivite intre societati comerciale partenere, intre prestatori si beneficiari, intarzieri sau neexecutari ale contractelor.

Aplicabilitatea medierii se intinde in domenii ale dreptului comercial, de la medieri de conflicte ce pot aparea in constructii, la conflicte in leasingul auto sau imobiliar, in domeniul transportului, somatii de plata etc.

Pentru partenerii de afaceri o importanta deosebita o are confidentialitatea, de aceea medierea reprezinta solutia preferata in detrimentul unui proces comercial, care este public.

Solutionarea diferendelor de ordin comercial cu ajutorul medierii aduce cu sine si costuri reduse, nemaifiind implicate cheltuieli cu taxe de timbru si expertize.

Rapiditatea cu care confilctele sau litigiile comerciale pot fi solutionate reprezinta un alt avantaj important, cunoscut fiind faptul ca in afaceri si nu numai timpul inseamna bani.

Pastrarea relatiilor de afaceri intre parti reprezinta un alt beneficiu al medierii, astfel prin solutia gasita impreuna prin mediere partenerii isi pot continua colaborarea, problemele aparaute rezolvandu-se amiabil.

Citeste si: Conflicte intre profesionisti

                  Mediere comerciala

                  Mediere contracte comerciale

                  Cum functioneaza medierea comerciala?

                  Reparare prejudicii prin mediere

                  Mediere comerciala

                  Cum iesim dintr-un contract pagubitor

                 Mediere conflicte asigurari

                 Retragere asociat din S.R.L.

Toate textele de pe acest site sunt proprietatea varto.ro si nu pot fi reproduse, modificate, transferate, distribuite, republicate, copiate sau transmise in niciun fel de media fara permisiunea autorilor. Excepţie face citarea (preluarea unui singur paragraf) cu acordarea creditului prin link valid. Preluarea neautorizata a oricarui text de pe www.varto.ro reprezinta incalcarea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si este interzisa. Copyright ©  Varto.ro

TELEFON
ADRESA