0723 373 564

Mediere – Top 10 motive

1. Mediere – costuri mult mai reduse decat un proces clasic in instanta. Prezenta la mediator insotit de reprezentanti legali (avocati) este optionala, nu obligatorie.

2. Medierea este un proces neutru si impartial. Partile aflate in conflict decid termenii acordului. Nu exista vinovati si nevinovati, reclamanti si parati in procesul asistat de mediator.

3. Medierea economiseste timp. Termenele foarte mari de judecata sunt inlocuite cu o programare prealabila la mediator, la o ora convenabila ambelor parti, intr-un orar flexibil. Fara invoiri de la serviciu, fara amanari si fara martori ce trebuie convinsi sa vina la temene de judecata.

4. Medierea este confidentiala. Partile care participa la mediere semneaza un acord de confidentialitate. Informatiile aflate in timpul medierii nu vor fi dezvaluite tertilor. Mediatorul este obligat prin lege sa pastreze confidentiale informatiile aflate in cursul sedintelor de mediere.

5. Medierea evita litigiile. Venirea la mediator costa mai putin decat un proces in instanta si evita incertitudinea ce planeaza pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti.

6. Medierea favorizeaza cooperarea. Mediatorul favorizeaza abordarea problema-rezolvare in detrimentul reclamatiei iar conflictele de la locul de munca sau in familie sunt reduse.

7. Medierea imbunatateste comunicarea. Mediatorul asigura un spatiu neutru si confidential in care partile pot discuta deschis punctele de vedere care stau la baza disputei.

8. Medierea permite crearea propriei solutii. O a treia parte neutra asista partile la gasirea unei solutii benefice ambelor. Mediatorul poate rezolva toate chestiunile ce sunt importante pentru parti, nu doar cele care stau la baza disputei juridice.

9. Medierea este mult mai eleganta decat un proces clasic in justitie, acest considerent facand-o din ce in ce mai uzitata peste tot in lume. Satisfactia partilor implicate in procesul de mediere este cu atat mai mare, cu cat rezolvarea este rezultatul vointei si implicarii lor. Mediatorul este canalul de comunicatie deschis intre cele doua parti, prin comunicare gasindu-se solutii la probleme.

10. In mediere, nu exista invingator si invins. La mediator, toata lumea castiga!

mediere

Pentru consultanta cu privire la problema specifica in care va aflati dumneavoastra, folositi formularul de contact si vom raspunde in cel mai scurt timp.

TELEFON
ADRESA