0723 373 564

Mediator mediere divort

Mediator mediere divort. Neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la intretinerea copiilor, orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii, respectiv in legatura cu divortul si cererile accesorii acestuia.

Pastrand confidentialitatea si evitand expunerea publica, la mediator partile vor evita expunerea publica a motivelor divortului, reusind sa conserve sau sa construiasca o relatie civilizata, pentru binele tuturor membrilor familiei, copii si rude.

La mediator, conflictul se rezolva rapid, spre deosebire de tergiversarile ce se practica in instanta, unde ani de proces reprezinta un stres permanent pentru intreaga familie implicata.

Desfacerea relatiei de casatorie impune o schimbare in conditiile legii a raporturilor patrimoniale si a responsabilitatii fata de copiii minor.

Mediator mediere divort

Prin mediere se pot stabili detaliile privind momentul desfacerii casatoriei, numele purtat de fiecare dintre soti dupa divort, modul in care vor locui cei doi soti dupa divort, detaliile privind copiii aflati in intretinere precum si alte aspecte care se doresc a fi precizate.

Mediator mediere divort partaj

Partajul se realizeaza printr-o conventie semnata de ambele parti si de mediator, in care se stabileste distribuirea bunurilor, compensarea bunurilor retinute integral de catre unul dintre soti dupa divort precum si termenii in care se stabileste impartirea bunurilor comune.

Mediere custodie copii 

La separarea celor doi soti prin divort sau la separarea unui cuplu necasatorit care are copii minori in intretinere, este necesar sa se stabileasca modul cum vor se vor realiza indatoririle parintesti. Codul civil stabileste ca minorul- copil avand varsta sub 18 ani, se afla in intretinerea parintilor. Obligatia de intretinere pe care o au parintii fata de copii se prelungeste pe perioada studiilor pana la varsta de 26 de ani.

In lipsa unui acord intre parinti asupra modului in care se stabilesc aceste drepturi, drepturile copilului se stabilesc de catre autoritatea tutelara, pot fi derulate anchete sociale, copilul avand varsta de minim 10 ani putand fi audiat.

Prin incheierea cu ajutorul medierii a unui acord in privinta custodiei copilului,  se poate stabili domiciliul copilului dupa divortul sotilor,  participarea la intretinerea copilului (pensia de intretinere, scolarizarea), programul de vizita al parintelui care nu locuieste cu copilul precum si orice alte aspecte pe care parintii de comun acord si in interesul superior al copilului le pot stabili.

Custodia copilului poate fi stabilita de catre ambii soti pe cale amiabila, cu ajutorul mediatorului, dobandind mai apoi forta juridica executorie odata cu consfinirea acordului de mediere de catre instanta, in procedura rapida, confidentiala, necontencioasa (camera de consiliu).

Divort mediator mediere, partaj, custodie copii, mediere divort pret

Citeste si: Cat dureaza medierea divortului cu copii si care sunt costurile?

Citeste si: Mediere familiala

Citeste si: Mediere custodie copii

Citeste si: Modalitati de a divorta

Citeste si: Exercitarea autoritatii parintesti comune/custodia comuna

 

Toate textele de pe acest site sunt proprietatea varto.ro si nu pot fi reproduse, modificate, transferate, distribuite, republicate, copiate sau transmise in niciun fel de media fara permisiunea autorilor. Preluarea neautorizata a oricarui text de pe www.varto.ro reprezinta incalcarea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si este interzisa. 

TELEFON
ADRESA