partaj apartament credit, partaj prin mediere, partaj mediator, partaj imobiliare, partaj casa, partaj divort
partaj apartament credit, partaj prin mediere, partaj mediator, partaj imobiliare, partaj casa, partaj divort

Partaj apartament credit prin mediere – Partajul bunurilor in urma divortului

Aranjamentele financiare dupa separare pot fi mult mai complicate decat divortul. Deoarece instanta are o larga putere de apreciere in aplicarea legii, in unele situatii poate fi mai benefic pentru cei doi soti sa cada de acord in privinta propriilor aranjamente acolo unde este posibil si pentru a evita intarzierile si incertitudinile unui proces in instanta de judecata.

-partaj apartament credit prin mediere-

Medierea poate ajuta cuplurile in ajungerea la un acord cu privire la aspectele-cheie in timp ce avocatii pot consilia cu privire la corectitudinea intelegerii si includerea acesteia intr-un Acord de Mediere incuviintat de catre instanta.

Punctul de plecare in mediere trebuie sa fie intotdeauna o prezentare integrala si onesta a situatiei financiare si personale a fiecarei parti.

Rezolvarea problemelor financiare inerente divortului inseamna ca, in numeroase cazuri, cuplurile pot conveni pentru plati in numerar, transferuri de proprietate sau de alte active, intretinere si stabilire de pensii. Uneori, aranjamentele financiare pot fi solutionate prin stabilirea unei anumite sume  si/sau un transfer de proprietate, fara alteintretineri sau plati ulterioare. Un asfel de aranjament incheie relatia financiara dintre dumneavoastra si partener.

De multe ori, cu toate acestea, s-ar putea sa nu fie suficiente active pentru a obtine un astfel de aranjament. Ajutorul financiar sau material pentru copii va trebui in multe situatii sa fie clar stabilit, indiferent de alte modul de impartire a bunurilor intre soti.

De multe ori, principalul activ al unei familii este casa sau apartamentul.

Partaj apartament credit prin mediere – cum se imparte apartamentul?

In situatia existentei copiilor, avand in vedere ca nevoile copiilor trebuie avute in vedere in primul rand, va fi important ca o locuinta adecvata sa le fie asigurata. Uneori se prefera ca imobilul familiei sa fie vandut iar veniturile sa fie impartite intre cei doi sau alteori imobilul poate fi transferat catre unul dintre soti, daca celalalt primeste spre exemplu o cota mai mare de alte active sau o suma de bani.

O alta abordare a situatiei ar putea permite ca unul dintre cei doi fosti soti sa ramans in casa cu celalalt pastrand un interes in proprietate, urmand sa isi primeasca partea/cota la o data ulterioara. Data ulterioara ar putea fi stabilita  spre exemplu ca fiind momentul cand cel mai mic copil a terminat studiile gimnaziale sau liceale.

Ce anume poate fi luat in considerare pentru stabilirea aranjamentelor ulterioare divortului?

 • – locuinta si bunastarea copiilor;
 • – veniturile, proprietatile detinute si resursele resurse financiare pe care fiecare dintre parti le are sau le-ar putea avea in viitorul apropiat;
 • – obligatiile financiare si responsabilitatile pe care le are fiecare dintre parti sau pe care le-ar putea avea în viitorul apropiat;
 • – nivelul de trai de care se bucura familia înainte de desfacerea casatoriei;
 • – varsta pe care o au sotii si durata căsătoriei;
 • –  existenta unor probleme de sanatate cronice;
 • – contributiile pe care fiecare dintre parti le-a adus sau este probabil sa le aduca in viitorul apropiat pentru bunastarea familiei, inclusiv orice contributie la ingrijirea casei sau ingrijirea familiei;

-partaj apartament credit prin mediere-

Partajul unui imobil cu credit

Partajul unui imobil achizitionat prin credit (credit prima casa, credit ipotecar etc). Punand in balans activul (bunurile dobandite) si pasivul (creditele contractate), alaturi de contributia sotilor la avansul achitat si ratele platite in timpul casatoriei, se poate ajunge la stabilirea de cote parti, prin intelegere amiabila pe parcursul procedurii de mediere.

Odata parcursa aceasta etapa, ramane de analizat si de decis in urma analizei factorilor, care dintre cei doi soti preia creditul si care este despagubit cu asa numita sulta. Modalitatea de plata a sultei este si ea cuprinsa in intelegerea scrisa la Biroul de mediator, cuprinsa in Acordul de mediere la care se ajunge prin parcurgerea procedurii de mediere in ceea ce priveste divortul si partajul bunurilor comune detinute de cei doi soti in comun.

Dumneavoastra puteti stabili amiabil, prin procedura de mediere, cum se desfasoara partajul unui apartament achizitionat prin credit ipotecar. Ideal este sa va intelegi pe cale amiabila. Daca acest lucru nu este posibil, o actiune in justitie va stabili, in functie de interesele partilor, cine ramane proprietar, cine urmeaza a fi despagubit, cum se impart toate bunurile si toate datoriile.

Recomandarea noastra este sa gasiti intelepciunea de a rezolva impreuna aceasta situatie!

partaj apartament credit prin mediere

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564

2 COMENTARII

 1. Birou de Mediator

  Buna ziua. Partejul realizat amiabil este de preferat. Pentru informatii suplimentare si programare ne puteti contacta de luni pana vineri in intervalul orar 09.00 – 18.00.

 2. Cum e mai convenabil partajul? Sotia nu a contribuit la plata.

Comments are closed.