mediator divort, medierea divortului, cum divortez amiabil, custodie prin mediere, partaj prin mediere, program vizita mediere, program legaturi cu minorul, mediere divort amiabil
mediator divort, medierea divortului, cum divortez amiabil, custodie prin mediere, partaj prin mediere, program vizita mediere, program legaturi cu minorul, mediere divort amiabil

Medierea divortului. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva sugestii pentru persoanele care doresc sa solutioneze amiabil – prin mediere, problemele privind continuarea casatoriei.

Fiti respectuos. Mediatorul va promova o atmosfera confortabila si de respect si asa ar trebui sa faca toate partile implicate. In cazul in care un mediator vede ca aceste deziderate pur si simplu nu pot fi indeplinite, cazul poate ajunge la instanta, modalitate care ar putea fi destul de costisitoare pentru ambii soti care divorteaza. Din acest considerent, indiferent de motivele pentru care are loc divortul, este imperativ sa fie aratat respect.

Solicitati intalniri individuale. Daca la un anumit moment atmosfera devine incomoda, medierea va decurge mai bine prin organizarea de reuniuni individuale in anumite etape.  Dar partile exclud ca pe parcursul derularii medierii sa aiba loc si intalniri comune, medierea se poate finaliza cu bine si prin aceasta modalitate de lucru, avand ca finalitate practica redactarea si semnarea Acordului de Mediere.

Puneti  intotdeauna pe primul loc copiii. Cand vine vorba de aranjamente de custodie a copilului/copiilor, este extrem de important ca interesul superior al copiilor sa fie pus primul. Nu este surprinzator faptul ca ambele parti doresc custodia completa dar cel maim adesea un acord de custodie comuna va fi mult mai benefic. Cel mai important nu este cat de mult un isi doreste unul dintre parinti custodia copiilor, ci interesele lor ar trebui sa fie mereu in centrul Acordului de  mediere privind custodia.

Fiti rezonabil/rezonabila. Divorturile pot fi stresante si de multe ori ii fac pe oameni sa se comporte ca si cum nu ar mai fi ei, cand in mod normal nu ar actiona intr-un anumit sens. Totusi, este pertinent sa fiti rezonabil/rezonabila de-a lungul intregului proces de divort. In acest sens, ambele parti au mai multe sanse de a obtine ceea ce doresc.

Luati o pauza. In cazul in care o sedinta de medierea divortului cauzeaza prea mult stres sau emotie, atunci este important sa cereti ca intalnirea sa aiba loc la o data ulterioara.

Fiti gata sa negociati. Un divort amiabil necesita aproape intotdeauna negociere. Cel mai probabil, ambii soti au neclaritati cu privire la cum trebuie sa procedeze pentru a obtine ceea ce isi doresc sau cat mai mult din ceea ce isi doresc. Asta inseamna ca ambele parti trebuie sa fie pregatite pentru a negocia, iar acest lucru inseamna luarea in considerare a ceea ce este cel mai important si ce nu.

Ce se intampla daca nu se poate ajunge la un Acord de Mediere?

In cazul in care mediatorul nu poate gasi un teren comun intre cei doi soti care divorteaza, cazul va ajunge la sala de judecata, cu aparari, probe, temene si expertize costisitoare (expertize judiciare, psihologice etc)

Ce se intampla daca una din parti decide ca nu doreste sa continue medierea?

In cazul in care medierea divortului este oprita din dorinta unuia dintre soti, mediatorul va depune toate diligentele in a afla motivele care stau la baza deciziei incercand sa gaseasca o supapa pentru probleme si sa continue sedintele. Daca medierea este in cntinuare refuzata de catre parte, aceasta n u poate fi constransa sa accepte sa continue procedura, liberul arbitru al partilor fiind definitoriu in acest sens.

Ce se intampla daca unul dintre soti doreste sa apeleze la un mediator iar celalalt sot nu?

Indiferent de faptul ca una dintre parti doreste sa folosească un mediator, in cazul in care cealalta parte nu doreste sa uzeze se aceasta procedura aceasta inseamnă ca respectivul conflict va trebui sa fie gestionat de catre instanta de judecata si acest lucru va ajunge sa fie destul de costisitor.

Acordul de Mediere poate fi modificat de catre un judecator?

Da. Daca judecatorul nu este de acord cu anumite prevederi din Acordul de mediere sau cu formularea acestora,  atunci acordul poate fi modificat. Acest lucru se intamplă rar, dar este posibil.

Este mediatorul un avocat de divorturi?

Nu Un mediator actionează ca un mesager. El sau ea nu este un avocat pentru ca el sau ea nu reprezintă o anumită parte. In schimb, el sau ea reprezinta ambele parti, pe o baza impartiala.

Cat costa sa apelez la un mediator?

Taxele asociate cu angajarea unui mediator variaza de la un mediator la altul.  Ca si in alte profesii liberale, un mediator care are multa experienta are onorarii mai ridicate, dar nivelul onorariului nu se estimeaza doar raportat la notorietatea sa ci si la specificul cazului, la situatia financiara a acestora si la raportarea la rezonabil. Cheltuielile asociate unui mediator sunt de obicei impartite intre cei doi soti care divorteaza. 

Medierea divortului

Filozofia noastra este de a ajuta clientii in rezolvarea conflictelor intr-un mod care sa raspundă cel mai eficient nevoilor si obiectivelor lor. Sunem dedicati in a furniza servicii de mediere eficiente si de calitate pentru a ajuta persoanele sa isi protejeze drepturile  atunci cand se confrunta cu probleme.

Pentru un divort realizat in conditii amiabile, nu ezitati sa ne contactati!

medierea divortului

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564