Medierea custodiei copilului – Acord de mediere depus in instanta

medierea custodiei copilului
medierea custodiei copilului

Medierea custodiei copilului – un set de intrebari si raspunsuri

Procesul de custodie a copilului poate fi un proces lung si anevoios. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand custodia copilului este legata de divortul parintilor. Cu toate acestea, daca dvs. si celalalt parinte al copilului dvs. credeti ca v-ati putea pune in acord cu majoritatea conditiilor, atunci medierea poate fi o metoda eficienta din punct de vedere al costurilor si a timpului pentru rezolvarea acestei probleme.

-medierea custodiei copilului-

De ce ar trebui incercata medierea custodiei copilului, spre deosebire de varianta mersului in instanta?

Există mai multe motive foarte bune pentru a incerca sa meditati problemele privind custodia copilului inainte de a le duce in instanta. In general, un mediator nu poate impune o solutie, asadar discutia cu un mediator nu va influenta neaparat decizia finala a unei instante daca medierea nu va functiona.

Unele dintre multele avantaje ale medierii includ:

  • Medierea este o abordare non-contradictorie a solutionarii problemelor, spre deosebire de instanta de judecata, ceea ce inseamna ca procesul este mai putin amenintator si partile sunt de obicei dispuse sa faca mai multe concesii, deoarece nu sunt, în general, obligate.

 

  • De asemenea, de obicei, nimic din ceea ce faceti sau spuneți in mediere nu va fi folosit ca proba intr-un eventual proces, astfel incat partilor li se permite sa vorbească mai liber decat in ​​instanta.

 

  • Mediatorul este o parte profesionista, neutra, care nu inclina balanta spre unul sau celalalt parinte.

 

  • Medierea poate oferi o solutie mai rapida decat procesul.Medierea se poate realiza intr-o sedinta, intr-o saptamana, maxim doua, în timp ce un intreg proces, in care exista automat posibiliteatea cailor de atac, poate dura luni sau ani.
  • Medierea poate stabili tonul pentru viitoarea comunicare. Desi dvs. si fostul/fosta v-ati despartit, trebuie sa mai puteti comunica intr-un fel. Numeroase studii au aratat cum copiii fac mult mai bine daca parintii divortati pot sa coopereze si sa comunice. Amintiti-va ca setati un exemplu pentru copilul dvs.
  • Medierea poate fi semnificativ mai putin costisitoare decat disputa prin instante. In loc sa se plateasca de catre fiecare sot cate un avocat pentru a il reprezenta in instanta, parintii pot angaja un mediator (care este adesea un jurist) pentru a ajuta parintii sa ajunga la un acord ce poate fi supus pentru aprobare instantei.

Relația cu fostul/fosta este atat de rea, incat nu pot vedea cum am putea media custodia copilului? Ce ar putea oferi procedura de mediere a custodiei copilului pentru a putea face lucrurile sa functioneze?

-medierea custodiei copilului-

Medierea se poate realiza si in varianta de sedinte separate, daca dvs. si fostul sot/fosta sotie nu puteti fi in aceeasi camera impreuna.

Mediatorul va purta discutiile in mod constructiv separat cu partile si va lucra la un acord pana cand se va reusi incheierea acestuia.

De asemenea, retineti ca acesta este jobul mediatorului si este calificat sa se ocupe de cuplurile care au divergente. Mediatorul va sublinia importanta de a pune deoparte problemele personale ale partilor si a se focusa pe cele ale copilului, redirectionand atentia parintelui inapoi la chestiunea care conteaza cu adevarat – copilul.

-medierea custodiei copilului-

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564