mediere sau instanta, acord de mediere, agreement, mediator bucuresti, mediere familiala, mediator de familie, mediere civil, mediere penal
mediere sau instanta, acord de mediere, agreement, mediator bucuresti, mediere familiala, mediator de familie, mediere civil, mediere penal

Mediere sau instanta?

Medierea este mai putin costisitoare decat instanta? Aproape intotdeauna, da.

Aceasta este o intrebare frecventa si, desigur, una foarte importanta. Pentru cele mai multe dispute, medierea este mai putin costisitoare decat instanta.

In medierea desfasurata fara asistenta avocatiala (multi dintre clientii mei aleg sa intre in mediere neasistati), o mare parte din munca se face cu ajutorul unul profesionist (mediatorul), mai degrabă decat cu doi profesionisti (doi avocati) – cum se intampla in instanta. Avocatii pot ajuta inainte, eventual intre sesiuni si la finalul procesului, dar cea mai mare parte a procedurii se realizeaza cu ajutorul mediatorului. Acest lucru reduce semnificativ costurile.

Medierea este axata pe planningul asupra separarii familiei dumneavoastra, nu pe lupta, iar acest lucru economiseste bani pentru amandoi.

Daca aveti copii, o mare parte din planning va fi efectuat pentru copiii dumneavoastra – planificarea pentru programul lor, cum sa fie luate deciziile importante pentru ei, și cum sa continuati sa fiti impreuna parinti pentru copiii dumneavoastra intr-un mod constructiv, chiar daca dumneavoastra si partenerul dumneavoastra nu mai sunteti impreuna ca si cuplu.

Parte din planificare va fi, de asemenea, planificarea financiara – aceea privind proprietatea/proprietatile si planificarea privind sprijinul acordat. Acest lucru ajuta sa fie  puse bazele pentru viitor, este un plan ce se face impreuna. Concentrandu-va pe planificare in detrimentul focusarii pe lupta, va pastrati mai multe resurse in familia dvs.

Mediere sau instanta – costuri

Managementul costurilor ocazionate de separare – fie prin mediere sau nu – necesita un angajament din partea ambilor soti/parteneri in vederea realizarii acestui lucru.

Mediatorul va va ajuta la mentinerea procesului de planificare concentrat si productiv, astfel incat ambii sa puteti merge mai departe eliberati de griji, avand stabilite lucrurile esentiale  privind

domiciliul copiilor,

deciziile in privinta acestora,

impartirea locativa,

ajutorul finanaciar (intretinerea copiilor),

programul de legaturi personale si toate celelalte aspecte importante pentru familia dumneavoastra.

Deoarece fiecare individ este unic, fiecare familie are algoritmul ei de functionare, iar rezultanta este ca fiecare Acord de mediere este unic, avand la baza si un Plan parental personalizat de catre parti cu sprijinul mediatorului,  in situatia existentei copiilor.

Ce costuri presupune medierea

Costuri mediere

mediere sau instanta

Toate textele de pe acest site sunt proprietatea varto.ro si nu pot fi reproduse, modificate, transferate, distribuite, republicate, copiate sau transmise in niciun fel de media fara permisiunea autorilor. Preluarea neautorizata a oricarui text de pe www.varto.ro reprezinta incalcarea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si este interzisa. Copyright © 2010-2015 Varto.ro

Citeste si: Acordul de mediere

Partaj prin mediere

Mediere familiala

Divort la mediator/divort prin acord

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564