mediator conflicte de vecinatate, mediere retragere asociat din srl, mediator Bucuresti, conflicte de vecinatate
mediere conflicte de vecinatate, conflicte comerciale, conflicte intre asociati, mediere retragere asociat

Mediere retragere asociat din SRL

Din varii motive, atunci cand intr-o societate comerciala cu mai multi asociati, unul sau o parte dintre ei aleg sa se retraga, acest lucru se poate realiza voluntar, prin acordul de vointa a tuturor asociatilor.

Modalitatea de retragere

Modalitatea de retragere este in principiu prevazuta in actul constitutiv al societatii, situatie in care se va proceda conform prevederilor contractuale. In lipsa acestei clauze din contractul de societate (actul constitutiv), retragerea se poate realiza prin acordul tuturor asociatilor, acord ce poate fi obtinut in urma unei convocari a asociatilor si a unei hotarari AGA cu privire la retragerea unui asociat/unor asociati din societate si cesiunea partilor sociale detinute. Procedural, urmeaza intocmirea unui contract de cesiune si depunerea unui dosar la Registrul Comertului in vederea operarii modificarilor intervenite in actionariatul firmei.

Daca apar neintelegeri cu privire la modalitatea de iesire din societate, la cesiunea partilor sociale, la mandatul administratorului/administratorilor sau diverse alte divergente, prin una sau mai multe sedinte de mediere exista posibilitatea legala si eleganta ca partile sa ajunga la un consens pentru ca niciuna dintre ele sa nu se simta dezavantajata. Astfel se poate realiza retragerea conventionala, prin acordul de vointa al tuturor partilor implicate.

Este bine sa fie cunoscut si aspectul legal conform caruia niciun asociat nu poate fi tinut sa ramana intr-o societate comerciala fara vointa sa, astfel ca pentru motive temeinice poate apela la retragerea judiciara, prin adresarea tribunalului cu o cerere de chemare in judecata in vederea constatarii retragerii sale si in vederea platii contravalorii partilor sociale detinute.

Cai de rezolvare a neintelegerilor dintre asociati:

– calea amiabia, constand in realizarea unui Acord de Mediere cu privire la iesirea din societate – mediere retragere asociat;

-calea litigioasa, constand in actionarea in judecata a asociatului/asociatilor in vederea retragerii judiciare din societatea comerciala respectiva. 

Caz solutionat cu succes prin mediere

Una dintre primele medieri in domeniul societar pe care le-am finalizat cu succes a fost aceea intre doi asociati care, desi aveau contracte in derulare si toate premisele unei evolutii ascendente a societatii comerciale respective, aveau amandoi ambitia de a opri activitatea firmei deoarece nu se mai intelegeau si singura solutie pe care o vedeau pentru a iesi din parteneriat era aceea prin care se distrugea ceea ce construisera impreuna pana atunci.

Pe parcursul procesului de mediere, urmarind firul intereselor fiecaruia dintre ei, am reusit sa stabilim o iesire din societate onorabila si deloc paguboasa pentru unul dintre acestia si o continuare a activitatii celuilalt asociat in cadrul societatii, cu preluarea fraielor conducerii si a partilor sociale prin cedarea in favoarea sa a partilor sociale apartinand celuilalt, devenit astfel fost asociat. Totul a fost stabilit punctual printr-un Acord de Mediere ce a reprezentat vointa partilor.

Elegant, cu strangeri de mana, cu beneficii materiale de ambele parti, fara riscul intrarii in societate a unui tert necunoscut (cum  s-ar fi putut intampla in situatia in care unul dintre cei doi parteneri de afaceri ar fi vandut unui tert/unor terti activele sale).

Mediere retragere asociat din SRL

Obiectivul nostru este de a ajuta clientii in rezolvarea conflictelor intr-un mod care sa raspunda cel mai eficient nevoilor si obiectivelor lor. Suntem dedicati in a furniza servicii de mediere eficiente si de calitate pentru a ajuta persoanele fizice si companiile sa isi protejeze drepturile atunci cand se confrunta cu probleme.

Pentru solutionarea in conditii amiabile a conflictului dumneavoastra nu ezitati sa ne contactati!

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564