mediere locuinta copilului, mediere custodie, mediere locuinta copil, acord mediere domiciliu copil
custodie locuinta copilului, locuinta copilului, mediere custodie, mediere locuinta copil, acord mediere domiciliu copil

Mediere locuinta copilului

Prin Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013, parintii care pleaca la munca in strainatate si isi lasa copiii acasa vor fi obligati sa desemneze o persoana care sa se ocupe de intretinerea acestora, pe toata perioada absentei lor. Mai exact, parintele care exercita singur autoritatea parinteasca sau la care locuieste copilul, care urmeaza sa plece in strainatate pentru a munci, are obligatia de a notifica acest lucru serviciului public de asistenta sociala de la domiciliu, cu minimum 40 de zile inainte de a parasi tara.

Locuinta copilului

In notificarea inaintata catre cei de la asistenta sociala, parintii trebuie sa specifice in grija cui isi vor lasa copilul. Astfel, acestia vor trebui sa desemneze o persoana din familia extinsa (n.r. – rudele pana la gradul IV inclusiv, de exemplu unchi, matusi, veri, bunici), care sa aiba minimum 18 ani si care sa indeplineasca conditiile materiale si garantiile morale necesare cresterii si ingrijirii unui copil. De asemenea, instanta va dispune delegarea temporara a autoritatii parintesti catre persoana desemnata de parinti, pe durata lipsei acestora, dar nu mai mult de un an. La randul sau, persoana careia urmeaza sa ii fie delegata autoritatea parinteasca urmeaza sa-si exprime acordul, personal, in fata instantei, printr-o cerere care va fi solutionata in termen de trei zile de la depunerea acesteia. Mai departe, instanta se va pronunta printr-o hotarare care va cuprinde mentionarea expresa a drepturilor si indatoririlor care se deleaga si perioada pentru care are loc delegarea.

Daca parintii sunt divortati/separati, prin hotarare judecatoreasca autoritatea parinteasca este exercitata in comun iar locuinta copilului a fost stabilita locuinta la parintele care la un moment dat pleaca din tara, atunci este util de analizat de catre parinti, indiferent de disensiunile dintre ei, cu ajutorul mediatorului, daca este in interesul copilului ca locuinta copilului sa fie schimbata la parintele ramas si care are posibilitatea de a ii fi aproape pentru ca relatia copil-parinte sa se desfasoare normal.

Mediere locuinta copilului

Acolo unde nu sunt probleme care sa recomande mentinerea distantei  copilului de parinte ca fiind nociva (cazuri extreme), pentru un copil este de dorit sa aibe ambii parinti in viata lui sau, daca la un moment dat, din motive de relocare temporara cu munca etc, unul dintre acestia trebuie sa lipseasca de langa copil, atunci macar celalalt sa fie prezent.

In situatia existentei unui conflict intre parinti sau rude privind locuinta copilului, programul de legaturi personale, obligatia de intretinere etc, spolutia este sa apelati la mediator.

-mediere locuinta copilului-

Toate textele de pe acest site sunt proprietatea varto.ro si nu pot fi reproduse, modificate, transferate, distribuite, republicate, copiate sau transmise in niciun fel de media fara permisiunea autorilor. Excepţie face citarea (preluarea unui singur paragraf) cu acordarea creditului prin link valid. Preluarea neautorizata a oricarui text de pe www.varto.ro reprezinta incalcarea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si este interzisa. Copyright © 2010-2015 Varto.ro

Citeste si: Custodia comuna

                  Mediere custodie minor

                  Locuinta copilului, programul de legaturi personale, obligatia de intretinere

                  Legea copilului, Lg. nr. 272/2004

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564