mediere litigiu sau proces, mediator bucuresti sector 1, divort, partaj, custodie, litigii profesionisti, creante, conflicte munca
mediere litigiu sau proces, mediator bucuresti sector 1, divort, partaj, custodie, litigii profesionisti, creante, conflicte munca

Mediere litigiu sau proces

Litigiul este definit ca fiind un conflict între persoane, instituții, state etc. care poate forma obiectul unui proces, unui arbitraj, unei proceduri de mediere etc.

Medierea conflictului – Top 10 motive pentru care sa alegem mediere

1. Medierea are costuri mult mai reduse decat un proces clasic in instanta. Prezenta la mediator insotit de reprezentanti legali (avocati) este optionala, nu obligatorie.

2. Medierea este un proces neutru si impartial. Partile aflate in conflict decid termenii acordului. Nu exista vinovati si nevinovati, reclamanti si parati in procesul asistat de mediator.

-mediere litigiu sau proces-

3. Medierea economiseste timp. Termenele foarte mari de judecata sunt inlocuite cu o programare prealabila la mediator, la o ora convenabila ambelor parti, intr-un orar flexibil. Fara invoiri de la serviciu, fara amanari si fara martori ce trebuie convinsi sa vina la temene de judecata.

4. Medierea este confidentiala. Partile care participa la mediere semneaza un acord de confidentialitate. Informatiile aflate in timpul medierii nu vor fi dezvaluite tertilor. Mediatorul este obligat prin lege sa pastreze confidentiale informatiile aflate in cursul sedintelor de mediere.

-mediere litigiu sau proces-

5. Medierea evita litigiile. Venirea la mediator costa mai putin decat un proces in instanta si evita incertitudinea ce planeaza pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti.

6. Medierea favorizeaza cooperarea. Mediatorul favorizeaza abordarea problema-rezolvare in detrimentul reclamatiei iar conflictele de la locul de munca sau in familie sunt reduse.

-mediere litigiu sau proces-

7. Medierea imbunatateste comunicarea. Mediatorul asigura un spatiu neutru si confidential in care partile pot discuta deschis punctele de vedere care stau la baza disputei.

8. Medierea permite crearea propriei solutii. O a treia parte neutra asista partile la gasirea unei solutii benefice ambelor. Mediatorul poate rezolva toate chestiunile ce sunt importante pentru parti, nu doar cele care stau la baza disputei juridice.

9. Medierea este mult mai eleganta decat un proces clasic in justitie, acest considerent facand-o din ce in ce mai uzitata peste tot in lume. Satisfactia partilor implicate in procesul de mediere este cu atat mai mare, cu cat rezolvarea este rezultatul vointei si implicarii lor. Mediatorul este canalul de comunicatie deschis intre cele doua parti, prin comunicare gasindu-se solutii la probleme.

-mediere litigiu sau proces-

10. In mediere, nu exista invingator si invins. La mediator, toata lumea castiga!

Despre medierea litigiilor si o parte din domeniile in care isi gaseste aplicabilitatea, puteti citi mai multe aici.

Toate textele de pe acest site sunt proprietatea varto.ro si nu pot fi reproduse, modificate, transferate, distribuite, republicate, copiate sau transmise in niciun fel de media fara permisiunea autorilor. Excepţie face citarea (preluarea unui singur paragraf) cu acordarea creditului prin link valid. Preluarea neautorizata a oricarui text de pe www.varto.ro reprezinta incalcarea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si este interzisa. Copyright © 2010-2015 Varto.ro

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564