mediere la divort, divort prin mediere, divort mediator, mediere, www.varto.ro
divort prin mediere

Mediere la divort

Atunci cand situatia o impune si ati luat decizia de a divorta, este de ajuns o vizita la un mediator specializat pentru a stabili pasii necesari intregii proceduri de divort. 

Numele purtat dupa divort, locuinta, partajul si custodia (autoritatea parinteasca) – in situatia existentei copiilor si alte aspecte importante pot fi stabilite in vederea ajungerii la o intelegere concretizata prin acord de mediere.

Divortul de sotul aflat in inchisoare este de asemenea posibil in situatia in care in urma interventiei mediatorului se ajunge la o intelegere a partilor.

Legislatia in materia divortului prevede posibilitatea ca instantele de judecata sa recomande partilor ajungerea unui acord de mediere cu ajutorul unui mediator autorizat in conditiile legii medierii ( Lg. 192/2006).

Divort prin mediere – mediere la divort

Intelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.

Pastrand confidentialitatea si evitand expunerea publica, la mediator partile vor evita expunerea in sedinta publica a motivelor divortului, reusind sa conserve sau sa construiasca o relatie civilizata, pentru binele tuturor membrilor familiei, copii si rude.

La mediator, conflictul se rezolva rapid, spre deosebire de tergiversarile ce se practica in instanta, unde ani de proces reprezinta un stres permanent pentru intreaga familie implicata.

Desfacerea relatiei de casatorie impune o schimbare in conditiile legii a raporturilor patrimoniale si a responsabilitatii fata de copiii minori.

tarifele aplicabile in cazul cererilor de divort

  • – cerere de divort prin acordul sotilor, la solicitarea ambilor sau a unuia dintre ei acceptata de celalalt, taxa de timbru este de 200 lei;
  • – atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt vatamate in mod grav si nu se mai poate continua casatoria, precum si atunci cand cererea se introduce la solicitarea unuia dintre soti, in urma unei separari care a durat minimum doi ani, taxa de timbru este de 100 lei;
  • – daca divortul este cerut de catre sotul a carui stare de sanatate face imposibila continuarea mariajului, taxa de timbru este de 50 de lei;  
  • – cererea referitoare la acordarea despagubirilor sau pentru stabilirea prestatiei compensatorii este taxata cu 50 lei.
  • cererile accesorii divortului prin acord incheiat la mediator se taxeaza cu 20 lei.  

Onorariul perceput pentru procedura divortului va fi stabilit impreuna cu dumneavoastra in urma discutarii si evaluarii cazului, situandu-se la un nivel rezonabil

 mediere divort

Citeste si: Divort prin acord

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564

1 COMENTARIU

  1. Navigand pe internetul in limba romana iata ca am nimerit pe
    saitul dvs.. Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe
    acest sait si va doresc cat mai mult succes!

Comments are closed.