Mediere in comercial

Contracte, plati, creante, debite, litigii financiar-bancare, litigii in asigurari, proprietate intelectuala, litigii cu consumatorii, plangeri penale comerciale si in general dezacordurile ce pot aparea in relatiile comerciale pot fi solutionate cu succes prin mediere. Procesul de mediere comerciala permite continuarea negocierilor ce au fost abandonate de catre parti la un moment dat, cand din anumite motive s-a ajuns la un blocaj.

Mediere in comercial, medierea poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) , cat si in faza procesuala, dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri.

Pe parcursul desfasurarii procedurilor de mediere, termenele de prescriptie se suspenda in limitele legale. Suspendarea termenului de prescriptie incepe din momentul semnarii Contractului de Mediere si opereaza indiferent daca medierea s-a finalizat sau nu printr-un acord.

Partile care participa la sedinta de mediere trebuie sa aiba autorizatia necesara pentru a negocia un acord.  Este indicat ca partile sa isi organizeze materialele justificative si sa isi pregateasca un rezumat al situatiei. De asemenea, o lista cu optiuni din partea fiecareia dintre cele doua parti participante la sedinta  este binevenita. In cadrul intalnirii in prima sesiune comuna, participantilor la sedinta de mediere li se va explica procesul de mediere si scopul acestuia, vor fi ascultate versiunile prezentate de catre fiecare parte si vor fi clarificate pozitiile initiale ale acestora.

-mediere in comercial-

Pot fi organizate si sesiuni separate de intalniri cu fiecare parte pentru obtinerea de informatii suplimentare, clarificarea dorintelor si nevoilor partilor, generarea si dezvoltarea de optiuni.

In sesiuni comune ulterioare si in sesiunea finala se incearca depasirea eventualelor impasuri si lamurirea aspectelor comune a conflictului partilor iar partile incheie o intelegere sau o intelegere partiala in urma solutionarii conflictului.

Daca partile incheie amiabil conflictul in urma ajungerii la o intelegere in cursul sedintelor de mediere, aceasta se finalizeaza printr-un Acord de mediere,  acord ce va fi redactat conform intelegerii partilor si va semnat de catre acestea.

Medierea finalizata cu intelegerea partilor se incheie cu un Acord de mediere – document cu valoare de titlu executoriu conferita prin verificarea si atestarea avocatiala.

-mediere in comercial-

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here