mediere familiala, mediem si remediem litigii
mediere familiala, mediator bucuresti sector 1

Mediere familiala

Medierea familiala reprezinta un mod pozitiv de a rezolva problemele care decurg din relatiile familiale. Problemele despre care ar putea fi nevoie sa discutati in cadrul medierii familiale includ:

-grija de copilul/copiii dumneavoastra; -ce se va intampla cu casa dumneavoastra; -impartirea banilor si a altor bunuri; -sprijinul financiar.

Dumneavoastra impreuna cu fostul partener si cu ajutorul unui mediator ales si agreat de catre amandoi, va veti da intalnire pentru a incerca sa ajungeti la o rezolutie cu privire la deciziile asupra carora doriti sa va puneti de acord.

Mediatorul nu se va pozitiona de partea niciunuia dintre dumneavoastra ci va conduce discutile in sensul a va ajuta sa gasiti solutii pozitive si de comun acord la divergentele existente intre dumneavoastra cu privire la diverse aspecte care necesita clarificare si organizare odata cu schimbarile intervenite in vietile dumneavoastra.

Medierea poate ajuta orice cuplu sau fost cuplu, casatorit sau necasatorit, cu sau fara copii.

CARE SUNT AVANTAJELE  MEDIERII FAMILIALE?

Medierea familiala va ajuta sa va puneti amandoi de acord ceea ce este corect, practic și functional, in prezent si pentru viitor. Aceasta incurajeaza luarea in comun a deciziilor si controlul asupra acestora, spre deosebire de  a avea o decizie impusa de instanta. Medierea familiala are ca scop imbunatatirea comunicarii, reduce stresul si supararea. Aceasta sustine copiii care pot fi afectati de separarea sau divortul parintilor prin sprijinul pe care il acorda parintilor in incheierea de acorduri benefice pentru copiii. Problemele pot fi rezolvate mult mai rapid și eficient. Medierile incheiate cu acorduri pot costa mult mai putin decat folosirea variantei care implica instanta de judecata. Studiile la nivelul Statelor Unite ale Americii releva ca in medierile familiale – aproximativ 8 din 10 cazuri duc la cel puțin un acord comun.

PROCESUL DE MEDIERE

Medierea incepe cu o intalnire de evaluare (premedierea). La aceasta prima intalnire puteti veni singur sau cu fostul partener. Se va putea discuta despre beneficiile procesului de mediere si despre orice probleme cu privire la cazul dumneavoastra particular. Se va stabili de asemenea un calendar al sedintelor si al costurilor.

Daca sunteti amandoi de acord pentru a incepe medierea, de obicei fiecare sedinta  de mediere familiala dureaza intre 1 si 3 sesiuni de 1 ora si jumatate fiecare.  Numarul de sedinte depinde de cat de complexe sunt problemele ce necesita sa fie sortate si daca si fostul dumneavoastra partener este de acord si este capabil sa lucreze impreuna cu dumneavoastra si cu mediatorul la acord. Medierea privind planul parental, in general dureaza doar 1 sau 2 sesiuni ( sedinte).

Acordul de mediere la care se va ajunge va fi redactat si transmis amandurora, continand un rezumat al aspectelor convenite. Acest document poate fi inaintat instantei de judecata spre incuviintare.

Toate discutiile din cadrul medierii sunt tratate in mod confidential si nicio informație nu este divulgata in afara serviciului fara permisiunea dumneavoastra.

Mediere familiala

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564