copil parinti, mediere divort copil, mediere divort cu copii, medier divortului, mediator sector 1, mediator bucuresti, mediator sector 2, mediator sector 3, mediator sector 4, mediator sector 5, mediator sector 6
copil parinti, mediere divort copil, mediere divort cu copii, medier divortului, mediator sector 1, mediator bucuresti, mediator sector 2, mediator sector 3, mediator sector 4, mediator sector 5, mediator sector 6

Mediere divort cu copii

Mediere divort cu copii. Medierea neintelegerilor privind continuarea casatoriei/relatiei reprezinta situatia in care dumneavoastra si partenerul dvs. decideti asupra divortului (sau a separarii, in cazul cuplurilor necasatorite) si asupra a ceea ce este mai important pentru amandoi, si anume copiii, in situatia existentei acestora. In mediere, dumneavoastra si partenerul dvs. va intalniti cu un tert neutru, mediatorul.  Cu ajutorul mediatorului veti evalua problemele asupra carora este nevoie de lucru pentru a fi rezolvate astfel  ca ambii sa puteti incheia casnicia/relatia pe calea cea mai  amiabila si mai eficienta posibil.

Procedura medierii

In situatia in care divortul este dorit de catre unul dintre soti, mediatorul va face demersuri pentru a se asigura cu privire la pozitia celuilalt sot in legatura cu aceasta intentie si va initia o discutie in vederea medierii situatiei. Astfel ca intr-un final comunicarea intre parti odata restabilita, se lasa posibilitatea ca acestea fie sa renunte la ideea de a divorta, fie sa reuseasca sa stabileasca in mod amiabil terminarea casatoriei lor. Daca relatiile sunt iremediabil vatamate si ambele parti insista in desfacerea casatoriei lor, mediatorul va inlesni ajungerea la o intelegere in ceea ce priveste toate aspectele asupra carora partile pot lua decizii.

Problemele acoperite includ, dar nu se limiteaza  la următoarele:

1. Partajul

2. Modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti

3. Programul de legaturi personale

3. Locuinta copilului/copiilor

4. Sprijin pentru copii /obligatia de intretinere  

In mediere, cuplul, cu ajutorul mediatorului, realizeaza acorduri cu privire la aspectele mentionate mai sus. Uneori intelegerile vin usor, alteori este nevoie de timp si multa munca. Mediatorul intervine cand apar dificultati in a ajunge la acord. Este datoria acestuia de a pastra liniile de comunicare deschise, de a produce brainstorming, de a testa cuplul, de a il invata despre empatie si de a il asista in procesul de luare a deciziilor.

Mediere divort cu copii

Mediatorul ajuta partile la mentinerea focusului axat pe problemele de rezolvat, incercand sa nu permita abateri de la prioritatile agendei. Acest lucru se intmpla deoarece atunci cand dumneavoastra va indepartati de la subiect în timpul medierii, pot aparea divergente, pot fi adresate invective iar amintirile unor momente neplacute din timpul relatiei incep sa fie evocate. In cadrul medierii nu acesta este scopul, ci conlucrarea in ajungerea la intelegeri de durata, lasand in urma trecutul.

Medierea este flexibila si confidentiala 

Va ofera dumneavoastra si partenerului o modalitate de a va rezolva conflictul intr-un mod care va ajuta sa colaborati ca parinti. Acest lucru este extrem de important daca aveti copii si trebuie sa interactionati cu fostul sot/fosta sotie, odata ce ati divortat. Medierea aduce comunicarea intre dumneavoastra, care poate fi apoi utilizata atunci cand trebuie discutate probleme referitoare la copii.

Poate ca lipsa de comunicare a fost unul dintre principalele motive pentru divort. Medierea are capacitatea de a ajuta cuplul sa invete sa comunice din nou, chiar si numai de dragul copiilor, si de a face relatia post-divort chiar mai buna decat cea din timpul casatoriei.

Mediatorul de divort este neutru

Asadar nu poate „lucra” pentru niciunul dintre dumneavoastra. El lucreaza pentru ajungerea la o intelegere, trebuind sa ramana neutru, indiferent de situatie.

Ce poate face insa mediatorul este sa asiste cuplul care divorteaza in formularea ideilor care pot duce in cele din urma la acorduri care vor rezista testului timpului. Schimbul deschis si liber de informatii elibereaza ambii soti inlesnind negocierile in conditii de incredere. Deoarece ambii soti lucreaza in cadul medierii cu aceeasi baza de informatii, de obicei, este nevoie de mai putin timp pentru a negocia o rezolutie convenabila pentru ambele parti.

Mediere divort cu copii- procedura este voluntara

Ea continua doar atat timp cat doresc toate cele trei parti implicate – cei doi parteneri si mediatorul. Procesul de mediere se poate desfasura pe parcursul unei saptamani, a doua saptamani sau a unei luni, in functie de disponibilitatea tuturor partilor implicate si de intelegerea initiala. Partile decid totul in acest proces.

Mediere divort cu copii, cat dureaza si care sunt costurile?

Durata medierii depinde de chestiunile stabilite inainte de mediere si de acele probleme care trebuie abordate in timpul medierii. De asemenea, durata de timp petrecut in mediere este conditionată de ambele parti si de dorinta celor implicati de a ajunge la acorduri care sunt echitabile. Importanta este si de dorinta de a face ceea ce este in interesul superior al copiilor dumneavoastra. Timpul petrecut in mediere poate fi redus daca dumneavoastra si partenerul sunteti in masura sa reduceti optiunile la cateva viabile. In genere, medierea divortului poate fi finalizată in 1-4 sedinte.

Timpul in mediere

Timpul realmente necesar depinde de nivelul de comunicare existent intre cuplurile  care divorteaza sau se separa si de nivelul de animozitate existent intre ele. Daca unul  dintre parteneri nu doreste sa se miste de pe anumite pozitii pe problemele de divort existente, medierea nu poate fi o optiune pentru acesta si se poate ajunge la instanta de judecata. Odata ce se intampla acest lucru, comunicarea este oprita si incepe lupta.

La stadiul de practica, divortul mediat la nivelul anului 2013 a costat intre 1000 si 2500 lei si a putut fi solutionat in cca o luna. La randul sau, cazul ajuns in instanta de judecata a costat intre 3000 si 5000 lei si a necesitat mai bine de 1 an pentru a fi solutionat. 

mediere divort cu copii

De mentionat, cazurile devenite litigii au dus la mai multa inversunare si frustrare intre cuplurile care divorteaza, conducand de obicei la o situatie pierdere-pierdere pentru ambele parti. Nu mulți oameni incheie un divort la judecatorie cu sentimente de  multumire. Pe de alta parte, cuplurile care au solutionat incetarea casatoriei sau a relatiei prin mediere s-au simtit multumite cu acordurile la care au ajuns si au incheiat aceasta etapa simtind ca au ajuns acolo unde si-au propus.

Pe cine ati lasa mai degraba sa decida ce se intampla cu copiii si bunurile dumneavoastra dupa un divorț, pe dvs. in timpul medierii sau  pe avocati si judecatori in timpul un divort in fata instantelor? Cine stie mai multe despre dvs., avocatii, judecatorii sau dvs.? De ce oamenii care nu stiu nimic despre dvs. sa va spuna cum va veti trai restul vietii?

Divortul in sedinta publica

In plus, divortul in sistemul judiciar este domeniu public. Oricine poate asista in sedinta din instanta si poate afla amanunte despre motivele divortului dvs., detalii personale, informatii despre bunuri etc.  Pe de alta parte, medierea este confidentiala, privata si realizata in spatele usilor inchise. In mediere, nu exista avocati care sa puna ziduri  intre dvs. si partener/partenera. Medierea este despre lucrul impreuna, despre a face lucrurile in interesul superior al copiilor si concentrandu-se pe modul in care veti reusi sa fiti buni parinti pentru copiii dumneavoastra in anii care vor veni. Mediere divort cu copii – modalitatea prin care atat copiii cat si familia dumneavoastra extinsa vor fi protejati de o eventuala publicitate pe care o implica procedura contencioasa.

Ce alegeti?

Din pacate, divortul in sistemul judiciar conduce adesea la situatia in care se pune acel zid si limita de comunicare, ceea ce duce inevitabil la multe probleme post divort/ post separare si mai multe oresi mii de lei in instanta.

Alegerea este in mainile dumneavoasta, caci asa cum impreuna ati ales sa claditi o relatie, o familie, in momentul in care acest deziderat nu mai corespunde prezentului, tot dvs. impreuna cu partenerul/partenera, puteti  sa fiti cei care isi hotarasc, cu sprijinul mediatorului, un facilitator independent, aranjamentele cu privire la separare, la modul de organizare a programului cu copilul/copiii, la sprijinul financiar acordat si  la modul de impartire a bunurilor.

mediere divort cu copii

2 COMENTARII

  1. Birou de Mediator

    Buna ziua. Ne puteti contacta telefonic pentru mai multe detalii si pentru a stabili un onorariu in functi de modalitatea de lucru a dosarului si alte aspecte specifice cazului.

  2. Buna ziua,

    Am rugamintea sa imi comunicati costurile totale implicate de medierea unui divort (cu minor care va ramane in grija si custodia mamei, partajul unui apartament si a doua masini-apartamentul si o masina raman in proprietatea mamei copilului). Va multumesc frumos!

Comments are closed.