Despre conflict si mediere

Multi dintre noi credem ca exista diferente intre ceea ce gandim, simtim si dorim.

Reexaminarea felului in care definim conflictul are implicatii in vietile noastre personale si profesionale deoarece astfel se poate forma capacitatea de a crea comunicare empatica si onesta pe baza careia se poate construi un acord durabil, prin mediere.

 1. Conflictul reprezinta lipsa de constientizare a mortii si catastrofei subite din vietile noastre. Pe masura ce devenim mai constienti de existenta noastra finita, multe conflicte devin mai putin importante.
 2. Conflictul apare ori de cate ori apare un esec de conectare umana sau o inabilitate de a intelege inter-conexiunea. Cand incepem sa sesizam spiritul nostru uman conectat, incepem sa actionam impreuna si conflictele devin simple neintelegeri care pot fi gestionate.
 3. Conflictul este o masca pe care o folosim pentru a distrage atentia de la greselile noastre, un mod de a ii acuza pe ceilalti de esecurile noastre. Pe masura ce creste acceptarea de sine, conflictul descreste.
 4. Un conflict reprezinta o eroare de evaluare a integritatii de sine si a spatiului personal al celorlalti. Pe masura ce incepem sa respectam limitele celorlalti, apar mai putine conflicte.
 5. Conflictul reprezinta incapacitatea de a gestiona anumite comportamente. Devenind mai abili in raspunsurile noastre la comportamente dificile, conflictul descreste. 
 6. Conflictul este de multe ori urmarirea propriilor noastre asteptari false sau fantezii nerealiste. Prin renuntarea la aceste asteptari false si fantezii, vom elimina conflictul creat  in incercarea de a ii transforma pe ceilalti in ceea ce nu sunt.
 7. Conflictul reprezinta lipsa de ascultare. Pe masura ce partile asculta nuantele comunicarii dintre ele, li se dezvaluie adevaratul continut al mesajelor, la mediere, iar contraatacurile se transforma in raspunsuri constructive.
 8. Conflictul este adesea rezultatul secretelor, sau mai bine spus, rezultatul a ceea ce am ascuns sau am omis sa comunicam. Prin aducerea la lumina a amanuntelor esentiale, conflictul dispare.
 9. Un conflict reprezinta lipsa de abilitati in a comunica ceea ce simtim, gandim sau dorim. Prin comunicare clara, prin mediere, nevoile pot fi indeplinite si conflictul de-escaladat sau evitat.
 10. Conflictul reprezinta o incapacitate de a fi indurerat si de a spune adio, sau refuzul de a renunta la o relatie care este moarta sau pe moarte. De exemplu, adeseori cuplurile aflate in divort lupta ca un mod de a spune adio.
 11. Conflictul este un mod de a crea intimitate negativa cand intimitatea pozitiva nu mai este posibila. Partile prefera supararea decat indiferenta pana in momentul cand sunt pregatite sa renunte la relatie.
 12. Conflictul rezulta din incapacitatea noastra de a invata din greseli si a le folosi pentru a invata si dezvolta intelegerea. Deseori  conflictele se bazeaza pe simpla dorinta de a avea relatii mai bune, autentice, onestitate emotionala, empatie si comunicare.
 13. Conflictul este adesea strigatul pentru schimbare intr-un sistem care nu mai este functional sau are fisuri si slabiciuni. Introducerea unei schimbari necesare intr-o organizatie sau un sistem familial adeseori duce la descresterea conflictului inter-personal.

Conflict mediere

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564