mediere arestat, mediere litigii de munca, raspundere disciplinara, concediere, lipsuri in gestiune, mediator bucuresti Laura Vartolomei
mediere detinut, mediere detinut, mediere condamnat, mediere arestat, mediere arestat, mediere inculpat, mediator sector 1 Laura Vartolomei

Mediere arestat – o persoana retinuta sau arestata are dreptul de a discuta cu un mediator iar accesul mediatorului la locul de detinere/arest este garantat prin lege si implementat prin regulamentul de ordine interioara al sectiilor de politie si al penitenciarelor.

Atat suspectul sau inculpatul cat si persoana vatamata, partea civila sau partea responsabila civilmente pot fi protagonisti ai unui acord de mediere.

Nu numai infractiunile urmaribile la plangerea prealabila (sau cele pentru care impacarea inlatura raspunderea penala) pot fi mediate, ci  si infractiunile sanctionate cu amenda sau inchisoare de cel mult 7 ani (pentru care procurorul poate dispune nesanctionarea inculpatului).

Mai mult decat atat, poate exista mediere, (daca partile sunt de acord), cu privire la latura civila a oricarei infractiuni. 

Arestatul are dreptul ca, la locul unde este retinut, sa poata discuta cu un mediator in conditii de confidentialitate, cu facilitarea organelor de la locul de detinere. 

Mediere arestat

Dreptul de a apela la un mediator, in cazurile permise de lege, este prevazut in mod expres de noul Cod de procedura penala pentru: suspect (art. 78), persoana vatamata (art. 81 alin. 1 lit. i), inculpat (art. 83 lit. g), partea civila (art. 85 alin. 1) si partea responsabilă civilmente (art. 87 alin. 1).

De aceea, la inceputul primei audieri, organul judiciar este obligat sa ii aducă acest drept la cunostinta: suspectului/inculpatului (art. 108 alin. 2), persoanei vatamate (art. 111 alin. 2 lit. b), partii civile si partii responsabile civilmente (art. 112 alin. 2 lit. b).( jud. C. Danilet)

Mediere penala

Incheierea unui Acord de Mediere intre infractor si victima va impiedica inceperea sau desfasurarea procesului penal (infractiunile urmaribile la plangerea prealabila si cele urmaribile din oficiu dar pentru care este posibila impacarea).

Acordul de mediere poate constitui un element ca procurorul sa renunte la urmărirea penala si sa acorde infractorului un termen de 9 luni in care sa indeplineasca obligatiile asumate prin acord.

Intre procuror si inculpat se poate incheia un acord de recunoastere a vinovatiei daca inculpatul recunoaste fapta, accepta incadrarea juridica si este de acord cu cuantumul pedepsei si modul de executare propuse de procuror.

Mediere civila in procesul penal

In latura civila a procesului penal acordul de mediere va duce la solutionarea actiunii civile potrivit vointei partilor, iar in latura penala a procesului va constitui un element ca judecatorul sa dispuna

– renuntarea la aplicarea pedepsei

– amanarea aplicarii pedepsei

– suspendarea conditionata a executarii pedepsei

– retinerea de circumstante atenuante avand ca efect reducerea pedepsei cu o treime si chiar dispunerea liberarii conditionate a celui inchis in penitenciar inainte de executarea in intregime a pedepsei ( jud. C. Danilet).

Mediere arestat

Mediere arestat, mediator pentru persoana aflata in arest preventiv

Filozofia noastra este de a ajuta clientii in rezolvarea conflictelor intr-un mod care sa raspunda cel mai eficient nevoilor si obiectivelor lor. Suntem dedicati in a furniza servicii de mediere eficiente si de calitate pentru a ajuta persoanele fizice si companiile sa isi protejeze drepturile atunci cand se confrunta cu probleme.

Pentru solutionarea in conditii amiabile a conflictului dumneavoastra nu ezitati sa ne contactati!

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564

2 COMENTARII

  1. Birou de Mediator

    In primul rand persoana arestata sau apropiatii sai vor trebui sa ia legatura cu un mediator, care se va deplasa la locul de arest (presupun ca se afla in arest preventiv) si va incheia un contract cu acesta pentru a depune diligentele in vederea medierii cu victima. Pentru mai multe detalii puteti telefona la nr. de tel. 0723 373 564. Toate cele bune!

  2. Ce se poate facem in situatia in care cel arestat doreste medierea?

Comments are closed.