Mediere intre arestat si persoana vatamata

mediere arestat, mediere arestat persoana vatamata, mediator conflict penal, mediere sau impacare, mediator bucuresti, mediator sector 1, mediere penal, mediere retinut, mediere dosar penal
mediere arestat, mediere arestat persoana vatamata, mediator conflict penal, mediere sau impacare, mediator bucuresti, mediator sector 1, mediere penal, mediere retinut, mediere dosar penal

Mediere arestat persoana vatamata

Medierea intre arestat si persoana vatamata care se solutioneaza cu un Acord de Mediere ce duce la incetarea procesului penal. Incetarea procesului penal se dispune de catre organele competente, in baza Codului de procedura penala, art. 16 lit. g.

Medierea intre arestat si persoana vatamata se desfasoara de regula in sedinte separate, din mai multe considerente. Unul dintre acestea este faptul ca ar fi destul de dificil  de organizat sedinta de mediere comuna la grefa sectiei de politie sau a inchisorii. Al doilea motiv il reprezinta  faptul ca de cele mai multe ori, persoana vatamata nu doreste sa intre in sedinta comuna de mediere cu suspectul/inculpatul, preferand sedinta de mediere separata, in care discuta doar cu mediatorul despre modalitatile in care poate agrea semnarea unui Acord de Mediere prin care decide sa nu mai urmareasca tragerea la raspundere penala a faptuitorului.

Prin semnarea Contractului de mediere se  agreeaza intrarea in procedura de mediere, de catre ambele parti. Prin discutii separate se poate ajunge la un acord, care cuprinde, de la caz la caz, recuperarea prejudiciului moral, recuperarea prejudiciului material, decizia partii vatamate de a renunta la tragerea la raspundere penala a faptuitorului si orice alte aspecte asupra carora partile pot ajunge la un consens si pe care le doresc precizate in scris, atata vreme cat nu incala principiile legale.

La final se redacteaza Procesul verbal de inchidere a medierii, care precizeaza daca a avut loc sau nu o intelegere in speta de fata, acest document emis de mediator fiind in mod obligatoriu transmis mai apoi organului judiciar competent.

Acordul de mediere, care poate cuprinde, cum am indicat mai sus, aspectele asupra carora partile s-au pus de acord (recuperarea prejudiciului moral, recuperarea prejudiciului material, decizia partii vatamate de a renunta la tragerea la raspundere penala a faptuitorului, eventualelele cheltuieli avansate de stat in cauza respectiva sa fie luate asupra faptuitorului etc). Acordul de mediere se redacteaza si se trimite organului judiciar competent, la fel ca si Procesul verbal de inchidere a medierii.

mediere arestat persoana vatamata

Toate textele de pe acest site sunt proprietatea varto.ro si nu pot fi reproduse, modificate, transferate, distribuite, republicate, copiate sau transmise in niciun fel de media fara permisiunea autorilor. Excepţie face citarea (preluarea unui singur paragraf) cu acordarea creditului prin link valid. Preluarea neautorizata a oricarui text de pe www.varto.ro este interzisa si reprezinta incalcarea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996).

mediere arestat persoana vatamata

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564