mediator plan parental, mediator divort, mediator custodie, mediator program vizitare minor, mediere custodie, mediere autoritate parinteasca, mediere sector 1, mediere bucuresti
mediator plan parental, mediator divort, mediator custodie, mediator program vizitare minor, mediere custodie, mediere autoritate parinteasca, mediere sector 1, mediere bucuresti

Mediator plan parental. Mediator divort. mediator custodie

Ce urmeaza dupa separare?

Atunci cand apare separarea/divortul unui cuplu ce are copii, este important ca parintii sa reuseasca sa se inteleaga asupra aspectelor importante, acestea  insemnand stabilirea locuintei copilului, programul de legaturi personale si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti comune ( custodia – in limbaj uzual desi termenul, imprumutat fiind  din vest, nu a fost inca introdus in legislatia romana).

Decizii

 A putea stabili in mod egal, in orice moment, de comun acord, este un deziderat imposibil chiar si pentru cele mai sudate cupluri, atunci cand se confrunta cu decizii, fie ele zilnice sau de maxima importanta, in ceea ce priveste copilul (e. g.: daca inscriem copilul la lectii de pian, daca alegem scoala x sau y etc.). Important este sa existe comunicare si consultatii intre parinti in privinta unui numar cat mai mare de aspecte ce tin de educatia, relatiile personale, sanatatea, evolutia sociala a copilului etc.

Un plan parental minutios, elaborat in functie de fiecare situatie particulara in parte si de varsta copilului, poate scuti parintii de neplaceri pe viitor, astfel ca atunci cand apare o noua situatie planul parental sa fie un reper pentru acestia in rezolvarea cu diligenta a problemei.

Planul parental

Un plan parental personalizat situatiei dumneavoastra ca parinti si a copilului/copiilor dumneavoastra, ar trebui sa includa cel putin o parte din urmatoarele aspecte:

Stabilirea domiciliului

Programul de legaturi personale

  • in timpul saptamanii
  • in weekend
  • noptile din timpul saptamanii
  • noptile din weekend

Ingrijirile medicale

Educarea copilului/copiilor

Vacantele

  • concedii
  • programul copiilor in perioada vacantelor cand parintii lucreaza

Celebrarea impreuna a anumitor momente importante

Educatia copilului

Luarea deciziilor

  • problemele importante
  • problemele curente

Rezolvarea disputelor atunci cand trebuie luate decizii impreuna

Obligatia de intretinere

Comunicarea si schimbul de informatii

Ingrijirea copilului in lipsa ambilor parinti

Transportarea copilului intre cele doua locuinte

Mentinerea contactului cand copilul este la celalalt parinte

Mentinerea legaturilor cu membrii familiei extinse

Religia

Cum se va plia planul parental pe nevoile dumneavoastra?

In functie de necesitatea adaugarii de noi capitole, raportat la background-ul familial, acestea vor putea fi propuse de catre fiecare dintre dumneavoastra in calitate de parinti si discutate in cadrul sedintelor de mediere.

Asa cum fiecare familie reprezinta un sistem unic de valori, nu vor putea fi intalnite doua Acorduri de Mediere la fel. Impreuna cu mediatorul veti reusi sa conturati planul parental potrivit, astfel incat copilul dumneavoastra sa fie cat mai putin afectat de schimbarile survenite in vietile tuturor odata cu despartirea cuplului.

Despartire de copil?

Despartirea parintilor nu trebuie sa reprezinte si despartirea unuia dintre parinti de copil, iar rolul mediatorului in a urmari ca interesul superior al copilului sa fie respectat este unul activ, de la care un profesionist nu trebuie sa se abata!

Mediator plan parental

Filozofia mea este de a ajuta clientii in rezolvarea conflictelor intr-un mod care sa raspunda cel mai eficient nevoilor si obiectivelor lor. Sunt dedicata in a furniza servicii de mediere eficiente si de calitate pentru a ajuta persoanele fizice si companiile sa isi protejeze drepturile atunci cand se confrunta cu probleme.

Pentru solutionarea in conditii amiabile a conflictului dumneavoastra nu ezitati sa ma contactati!

-mediator plan parental-

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564