mediator avocat neutru, impartialitate mediator, mediator Bucuresti, mediere Bucuresti, mediator sector 1, neutru mediator, impartial mediator, mediator
mediator avocat neutru, impartialitate mediator, mediator Bucuresti, mediere Bucuresti, mediator sector 1, neutru mediator, impartial mediator, mediator

Mediator neutru

Mediatorul este un profesionist impartial prin excelenta, prin legea care guverneaza profesia si prin statutul profesional. Cel care solicita medierea trebuie sa aiba foarte clar in vedere neutralitatea mediatorului. Acest lucru poate fi  considerat initial frustrant pentru unii dintre noi, insa la o analiza mai atenta putem sa intelegem de ce indiferent de faptul ca eu ca pagubit sau sot inselat sau partener de afaceri pacalit apelez la tine ca mediator si tu nu esti de partea mea, cu atat mai mult cu cat te platesc pentru a initia procedura de mediere.

De partea cui este mediatorul?

Ceea ce e limpede este ca mediatorul nu este nici de partea mea, nici de partea celuilalt. Deopotriva mediatorul este de partea noastra, a celor doua parti adverse. Explicatia incepe sa fie clara in momentul cand intelegem ca in mediere important nu este ca cineva sa castige iar altcineva sa piarda ci ca ambii sa castigam.

Este posibil ca eu ca pagubit sa castig mai putin decat consider. Parerea mea poate fi subiectiva – ca am fost prejudiciat cu suma de x lei sau ca eu am dreptul sa raman cu imobilul dupa divort si exemplele pot continua.

Insa ceea ce eu vreau sa obtin poate ca este chiar imposibil de obtinut prin constrangere sau in instanta. Poate ca nu sunt detinatorul adevarului, existand si alte fatete pe care in momentul de fata nu le pot lua in calcul sau nici macar nu stiu de existenta lor.

In plus, exista riscul ca atunci cand voi ajunge in instanta sa aflu despre diverse aspecte, probatorii, martori si circumstante care imi vor lua dreptatea pe care eu acum sunt sigur ca o detin, in instanta. Instanta unde in plus ar trebui sa cheltui timp, bani, sa risc deteriorarea relatiilor cu cu fostul/fosta, cu copiii sau cu partenerii de afaceri etc. Alternativa fiind aici si acum, prin mediere, unde cu costuri rezonabile, pot obtine sigur, daca agreez impreuna cu cealalta parte acordul si indeplinesc procedurile pentru intrarea deplina in drepturile astfel dobandite.

Impartialitatea mediatorului, in biroul caruia pot sa ma destainui asemeni unui avocat, vine in antiteza cu partialitatea avocatului, care prin prisma profesiei sale este reprezentantul si sfatuitorul clientului sau.

Increderea in mediatorul ales

In momentul in care in calitate de persoana fizica sau reprezentant al unei entitati decid sa aplelez la mediere ca alternativa amiabila unui proces in instanta sau a unei plangeri penale in vederea obtinerii unui rezultat multumitor intr-un conflict existent, trebuie sa fiu pregatit sa investesc cu incredere profesionistul pe care l-am ales.

Trebuie sa inteleg ca neutralitatea  pe care o va manifesta fata de mine si de „partenerul” meu de conflict va fi unul dintre ingredientele de baza care, alaturi de altele necesare derularii cu succes a procesului de mediere, va putea aduce intelegerea ce pune capat conflictului.

Impartialitatea – obligatie legala a mediatorului si cheie a succesului preocedurii

Articolul 30 alin. (2) din legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator (actualizata): Mediatorul trebuie sa conduca procesul de mediere in mod nepartinitor si sa asigure un permanent echilibru intre parti.

mediator neutru

Alegand cu atentie profesionistul caruia ii veti incredinta misiunea de determina solutionarea conflictului pe care il aveti si investindu-l cu increderea ca va fi nu de partea dumneavoastra ci de partea ajungerii la o solutie multumitoare, rapida si convenabila, va mariti sansele de a incheia cu succes un capitol problematic al vietii dumneavoastra.

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564