mediere in Bucuresti

Mediator in Bucuresti

In cazul in care familia sau afacerea dumneavoastra se afla in pragul unui litigiu, exista posibilitatea ca acesta sa fie solutionat mai degraba intr-o sala de sedinte decat intr-o sala de judecata. Cele mai multe procese se pot rezolva inainte de judecata si din ce in ce mai multi justitiabili se orienteaza catre mediere – ca negociere asistata de un tert facilitator – sa isi rezolve disputele. Ei spera ca medierea va fi mai rapida si mai ieftina decat litigiul si ca vor obtine un rezultat mai bun.

Dar beneficiile potentiale ale unei astfel de solutionari alternative a litigiilor sunt adesea subminate de participanti, care intra in proces cu aceeasi orientare catre litigiu, avand mentalitatea beligeranta pe care doreau sa o lase in urma. -mediator in Bucuresti-

Iata patru strategii care valorifica punctele forte ale medierii, mai degraba decat tratandu-le ca declansatoare de litigii. Nu sunt strategii traditionale, dar folosite in mod corespunzator, ele functioneaza:

1. Lasati cealalta parte sa aleaga mediatorul.

Medierea ar trebui să fie rapida, economica si concilianta. Dar adesea partile dau gres in cadrul etapei de selectie a mediatorului, care este o etapa complexa, costisitoare, consumatoare de timp si contradictorie. Evitati aceste probleme de inceput lasand cealalta parte sa aleaga mediatorul. Acest lucru genereaza cooperare, genereaza bunavointa, accelereaza procesul, mentine scazute costurile si va va prezenta noi mediatori,  cu sanse mari ca si dumneavoastra sa ii agreati. -mediator in Bucuresti-

Rezervati-va dreptul de a refuza pe cineva cu care aveti un conflict real, dar nu respingeti pe cineva doar pentru ca cealalta parte crede ca persoana este dispusa favorabil pentru ei sau pozitia lor. Acest lucru poate fi un avantaj. Un astfel de mediator va avea mai multa credibilitate cu adversarul dumneavoastra decat cineva care este privit ca si complet neutru sau ca inclinand in favoarea dumneavoastra. Iar un astfel de mediator, care doreste a evita orice perceptie de partinire, va face tot ce ii sta in putinta  pentru a fi corect fata de dumneavoastra.

Amintiți-va ca un mediator nu este un factor de decizie si nu va poate poate forta sa acceptati o intelegere care nu va convine, astfel incat nu exista pic de risc de a accepta un mediator propus de cealalta parte si mult de castigat. – mediator in Bucuresti –

2 Nu va certati cu privire la cine are dreptate. Cel putin nu atat de mult pe cat v-ati dori (sau pe cat avocatul dvs. si-ar dori). Scopul medierii nu este de a castiga intr-o discutie in contradictoriu ci este de a realiza o solutionare favorabila a problemelor.

De obicei, la momentul la care intervine medierea, partile sunt destul de familiarizate cu problemele de fapt si de drept si au avut posibilitatea de a evalua cazul. Un accent excesiv pe argumente justificatoare poate intari pozitiile, antagonizand cealalta parte si distragand atentia de la obiectivul tranzactiei. Este costisitoare si consumatoare de timp.Porniti la mediere in termen de sume sau alti termeni cheie de solutionare cat mai repede posibil. Va fi destul timp pentru a argumenta pe fond mai tarziu in cazul in care medierea esueaza. – mediator in Bucuresti –

3 Lasati litigatorii acasa. In mod implicit, litigatorii tind sa se ocupe atat de responsabilitatile ce privesc litigiile cat si de cele ce privesc solutionarea. De multe ori este mult mai eficient pentru a ajunge la o intelegere daca aceasta este condusa de un avocat care nu este imaginea litigiului.

Beneficii:

● Litigiile si solutionarea acestora necesita diferite mentalitati. Avand o persoana varf de lance care sa efectueze ambele procese poate duce la lipsa de implicare totala in unul sau celalalt.  Nu oricine poate schimba viteze atat de repede.

● Litigile si solutionarile sunt competente specializate, care necesita abilitati si calitati personale diferite, implicand mentalitati diferite. Justitiabilii ar trebui sa petreaca cel putin la fel de mult timp si efort in selectarea sfaturilor privind solutionarea litigiilor pe cat petrec alegand sfaturile cu privire la litigiu in sine.

Mediator in Bucuresti. negociere

4. Lasati probleme grele ultimele. Este de dorit sa evitam a spune: „Hai sa punem toate problemele pe masa chiar acum.” Daca obiectivul este de a crea cat mai multe impedimente la solutionarea diferendelor, aceasta este abordarea corectă. In cazul in care obiectivul dvs. este de a solutiona, va veti pozitiona mult mai bine concentrandu-va pe o chestiune-cheie (de obicei „intai banii”), lasand alte probleme, uneori mai grele, pentru mai târziu. -mediator in Bucuresti-

Odata ce exista un acord pe termeni-cheie, partile vor tinde sa simta ca au facut un „deal” (o afacere) si ca termenii ramasi vor fi elaborati in timp util. Aceasta abordare creeaza un impuls, mai degraba decat impedimente.

Intr-adevar este de multe ori intelept sa  lasam probleme-cheie, sau cel putin creionarea lor finala, la faza de elaborare a unui acord scris.  Deci luati in considerare abordarea problemelor spinoase la final, numindu-le probleme de redactare. Un trandafir avand un alt nume ar putea fi considerat ca avand mai putini spini.

Mediator in Bucuresti, negociere, mediere comerciala, mediere litigii profesionisti. Oferim servicii de mediere din anul 2013. Aflati mai multe despre noi aici.

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564