divort online

Divort UK online. Potrivit art. 373 lit a) Noul Cod Civil, divorțul poate avea loc la cererea ambilor soți sau doar a unuia cu acordul celuilalt. Acest tip de divorț mai este cunoscut și sub denumirea de divorț prin acord sau divorț din culpă comună.

Divorțul prin acord de regulă durează un singur termen. Întrucât este divorț din culpă comună, sentința emisă de judecător nu va fi motivată (adică nu vor fi scrise în sentință motivele de divorț întrucât soții își asumă ambii divorțul).

Divorțul prin acord poate să aibă loc chiar dacă există minori născuți din căsătorie; iar la momentul prezentării în fața instanței trebuiesc stabilite clar următoarele: unde va fi domiciliul copilului (copiilor), cu ce sumă de bani vor contribui părinții la creșterea și educarea copiilor, care va fi programul de legături personale cu copilul/copiii.

Fără a fi stabilite toate aceste aspecte, divorțul se va prelungi cu încă un termen deoarece instanța nu stă să explice fiecarui părinte în parte ce trebuie să facă în privința vieții sale personale. Astfel că este indicat sa mergeti pregatiti la instanta. Prin Acordul de mediere se stabilesc toate aceste aspectele conexe cererii de divorț.

Divorț la distanță – un divorț simplu și rapid!

Datorită modificării concepțiilor de viață și datorită realităților socio-economice actuale, în care aproximativ 1 din 4 români lucrează sau locuiește în străinătate, numărul divorțurilor la distanță este în continuă creștere. Niciunul dintre parteneri, dacă are suficientă putere de discernământ și suficiente resurse materiale pentru a lua această decizie radicală, nu mai acceptă să trăiască în agonia unei relații care nu mai funcționează de multă vreme. Atunci când dragostea și respectul reciproc dintre parteneri cale locuiesc în altă țară a luat sfârșit și nu mai există punți comune pentru a stabili o minimă înțelegere și un climat familial sănătos, decizia de a pune capăt căsniciei printr-un divorț este o alegere necesară. Divort UK online

Ce este un divort la distanta si cum se procedează pentru obținerea lui? – divort online –

Divorțul la distanță este acel divorț pronunțat în absența unuia sau a ambilor parteneri, datorită faptului că unul sau ambii parteneri locuiesc în străinătate.

Atunci când partenerii decid să se separe și, datorită lipsei de timp sau a posibilităților financiare reduse, nu pot să ajungă la mediator sau în fața instanței de judecată, reprezentarea intereselor partenerilor se poate realiza prin intermediul unei alte persoane, împuternicită să le reprezinte interesele.

Pentru că, atunci când locuiți în afara țării, nu este întotdeauna ușor să vă înfățișați în timp util la toate termenele legale stabilite, există la ora actuală această formulă simplificată prin care românii din străinătate să poată divorța în România, de la distanță, existând recomandari U.E. privind medierea familială transfrontalieră ce reglementează și explică foarte clar procedura prin care se poate realiza divorțul de la distanță. Divort UK online

Întrucât la ora actuală dispunem de numeroase mijloace moderne de comunicare, precum telefon, laptop, dispozitive de teleconferință, videoconferință etc., aceste mijloace pot fi folosite pentru a facilita organizarea medierii în cazurile în care prezența fizică a părților nu este posibilă și în scopul simplificării procedurilor de pronunțare a unui divorț la distanță.

Ținând cont de recomandările Uniunii Europene și în concordanță cu legislația națională din domeniu, tot mai multe cabinete de mediere și de avocatură oferă astfel de servicii necesare pronunțării unui divorț la distanță. Astfel părțile pot să comunice cu mediatorii și avocații prin poștă, e-mail, telefon, whatsapp, video conferință.

În astfel de cazuri mediatorul sau avocatul de divorț va pune la dispoziția soților tot setul de acte necesare pentru divorțul la distanță, iar fiecare soț va trebui să trimită copii ale documentelor, conforme cu originalele. După primirea documentelor necesare se pot îndeplini formalitățile divorțului și se poate pronunța sentința de divorț. – divort UK online –

Cum se poate pronunța un divort simplu si rapid?

Având în vedere că divorțul la distanță implică faptul că una sau ambele persoane implicate își desfășoară activitatea sau locuiește în străinătate, cea mai mare rată a divorțurilor la distanță sau a divorțurilor rapide se pronunță în perioada sărbătorilor religioase de Paște și de Crăciun. Atunci când vin acasă în perioada sărbătorilor, cei mai mulți parteneri ale căror relații nu mai funcționează, decid să își reglementeze astfel situația familială.

Divorțurile încheiate rapid sunt opțiunea cea mai frecventă la care apelează cuplurile care nu mai au de multă vreme ceva de împărțit sau care locuiesc în străinătate și vin în țară pentru o scurtă vacanță. Noul Cod de procedură civilă permite acum desfacerea rapidă a căsătoriilor. Dacă soții cad rapid de acord asupra condițiilor de divorț, procedura de divorț este simplă și imediată.

Datorită legislației actuale, de cele mai multe ori se ajunge la „custodie comună”, deoarece, ambii părinții au drepturi și îndatoriri comune față de copiii minori, indiferent de voința lor.

Principalele modalități pentru desfacerea rapidă a căsătoriei sunt:

Divorțul prin Mediere

Conform Noului Cod de procedură civilă, medierea în cazul divorțului începe în Camera de Consiliu a judecătorului, unde sunt prezente doar părțile. Avantajul acestei proceduri este în primul rând discreția. Această procedură este benefică atât pentru ambii soți, cât și pentru copil sau copiii minori implicați. Timpul de acordare a înfățișării soților în Camera de Consiliu este stabilit în funcție de gradul de aglomerare al instanțelor dar, în situații excepționale, se poate stabili un termen foarte scurt.

În sala de mediere se vor stabili toți termenii divorțului. Apoi se încheie Acordul de Mediere, document care stă la baza cererii pentru desfacerea căsătoriei. Acesta este depus la Judecătorie și soluționat tot în Camera de Consiliu.

În funcție de complexitatea dosarului și de pretențiile părților, medierea poate dura o singură zi, iar pronunțarea judecătorului se poate face într-o săptămână. În cazul acestei proceduri, divorțul și partajul se pot realiza într-un singur dosar. Partenerii primesc soluția acasă, la reședință și nu este nevoie să fie de față în alte proceduri.

Divorțul la Primărie

Desfacerea căsătoriei prin intermediul ofițerului de stare civilă durează 30 de zile. Condițiile impuse de primării sunt obligatorii pentru ambele părți. Cei doi soți trebuie să se prezinte la aceeași primărie unde au încheiat căsătoria. Pentru a apela la această procedură toți copiii rezultați din căsnicie trebuie să fi împlinit 18 ani. Parteneri trebuie să ia o decizie cu privire la păstrarea numelui după căsătorie și să nu fie puși sub interdicție judecătorescă, datorită unor afecțiuni sau maladii psihice.

În acest caz este obligatorie prezența soților atât în ziua formulării cererii de divorț, cât și în ziua eliberării certificatelor de divorț, respectiv după 30 de zile, termenul impus de lege.

Divorțul la Notar

Metoda de divorț în fața notarului este potrivită cuplurilor care doresc discreție și confidențialitate. Notarul poate să realizeze desfacerea căsătoriei, chiar dacă există copii minori, cu condiția ca soții să se fi înțeles și în privința exercitării drepturilor părintești, precum stabilirea domiciliului permanent al minorului, stabilirea contribuției părinților la cheltuielile privind creșterea și educarea minorului (pensia alimentară), drepturile și îndatoririle părinților care privesc protecția, îngrijirea, educarea, reprezentarea legală, administrarea bunurilor minorului, stabilirea programului de vizită. Toate acestea aspecte vor fi reglementate și cuprinse într-o convenție separată, menționată în Certificatul de Divorț.

Termenul de eliberare a Certificatului de Divorț este de 30 de zile, iar prezența soților este obligatorie atât la depunerea cererii, cât și la eliberarea documentelor.

Divorțul cu avocați Divort UK online

Metoda divorțului cu avocați este aleasă în cazul persoanelor ale căror relații sunt foarte degradate și nu mai există mijloace amiabile de înțelegere. Expunerea publică a aspectelor neplăcute din viața conjugală, implicarea emoțională negativă și suferința fac acest tip de divorț cea mai delicată alegere. Sentimentul de dreptate pe care îl conferă judecătorul nu poate compensa niciodată prejudiciile afective și morale pe care le-a suferit o persoană. Decizia judecătorească nu face decât să reglementeze condițiile de desfacere a căsătoriei și să stabilească drepturile și obligațiile soților. Această metodă este cea mai costisitoare și mai îndelungată. Procesul poate dura în funcție de situație, de implicații și de complexitatea cazului de la 4 luni până la 1-2 ani.

Divort UK online. Cum decurge un divorț fara prezenta sotului?

Având în vedere că la ora actuală tot mai mulți bărbați lucrează în străinătate iar soțiile rămân acasă, de cele mai multe ori pentru a îngriji copiii minori ai familiei, la ora actuală au loc tot mai multe divorțuri la distanță, fără prezența soțului. Dacă soțul, din diverse motive nu poate ajunge în țară pentru procedura de divorț, acesta poate comunica condițiile pe care le agreează cu privire la desfacerea căsătoriei, prin intermediul unui reprezentant legal. – divort UK online –

Așa cum prevăd recomandările Uniunii Europene și legislația națională din domeniu, atunci când prezența fizică nu este posibilă, pentru reducerea costurilor și pentru realizarea mai rapidă a medierii, soțul, care nu se poate prezenta în fața mediatorului, poate apela la mijloace moderne de comunicare, precum telefonul sau camera web, pentru a-și prezenta interesele.

În astfel de cazuri, pentru romanii din străinătate, medierea este varianta optima pentru desfacerea cât mai rapidă a căsătoriei, deoarece dispunem de reglementări europene privind medierea familială transfrontalieră, ce pot fi aplicate în egală măsură în toate statele Uniunii Europene.

Ce se poate face în cazul în care unul dintre soții aflați în străinătate nu este de acord cu desfacerea căsătoriei? Divort UK online

Dacă soțul nu este de acord cu desfacerea sau cu condițiile desfacerii căsătoriei, dar este totuși deschis la dialog, medierea poate avea loc on-line, iar rolul mediatorului va fi să găsească prin mijloace psiho-juridice soluția pentru ca soții să poată ajunge la un acord. – divort online –

Principalele subiecte ale discuției sunt întotdeauna:

• Acordul asupra desfacerii căsătoriei;

• Dacă soția poate păstra numele după desfacerea căsătoriei;

În cazul în care în urma căsătoriei au rezultat copii minori discuția se continuă cu subiectele:

• Care va fi locuința minorului/minorilor după desfacerea căsătoriei;

• Programul de întreținere a relațiilor părintești ale copiilor cu părintele cu care nu locuiește permanent;

• Contribuția pentru creșterea, educarea și întreținerea minorului/minorilor.

Apoi, după armonizarea intereselor și obținerea acordului cu privire la condițiile desfacerii căsătoriei, procesul se derulează conform procedurii simplificate. sursa: avocat-divorț