divort strainatate
divort strainatate

Divort strainatate. Informăm justițiabilii că pot fi soluționate prin mediere neînțelegerile soților aflați în străinătate în ceea ce privește continuarea căsătoriei.

Prin procesul de mediere se pot stabili următoarele:

Pentru că, atunci când locuiți în afara țării, nu este întotdeauna ușor să vă înfățișați în timp util la toate termenele legale stabilite, există la ora actuală această formulă simplificată prin care românii din străinătate să poată divorța în România, de la distanță. – divort strainatate –

Existând recomandări ale Uniunii Europene privind medierea familială transfrontalieră ce reglementează și explică foarte clar procedura prin care se poate realiza divorțul de la distanță și întrucât la ora actuală dispunem de numeroase mijloace moderne de comunicare, precum telefon, laptop, dispozitive de teleconferință, videoconferință etc., aceste mijloace pot fi folosite pentru a facilita organizarea medierii în cazurile în care prezența fizică a părților nu este posibilă și în scopul simplificării procedurilor de pronunțare a unui divorț la distanță.

Ținând cont de recomandările Uniunii Europene și în concordanță cu legislația națională din domeniu, tot mai multe cabinete de mediere și de avocatură oferă astfel de servicii necesare pronunțării unui divorț la distanță. Astfel părțile pot să comunice cu mediatorii și avocații prin poștă, e-mail, telefon, whatsapp, video conferință. – divort strainatate –

În astfel de cazuri mediatorul sau avocatul de divorț va pune la dispoziția soților tot setul de acte necesare pentru divorțul la distanță, iar fiecare soț va trebui să trimită copii ale documentelor, conforme cu originalele. După primirea documentelor necesare se pot îndeplini formalitățile divorțului și se poate pronunța sentința de divorț.