divort strainatate
divort strainatate

Divort strainatate. Informăm justițiabilii că pot fi soluționate prin mediere neînțelegerile soților aflați în străinătate în ceea ce privește continuarea căsătoriei.

Prin procesul de mediere se pot stabili următoarele:

Pentru că, atunci când locuiți în afara țării, nu este întotdeauna ușor să vă înfățișați în timp util la toate termenele legale stabilite, există la ora actuală această formulă simplificată prin care românii din străinătate să poată divorța în România, de la distanță. – divort strainatate – Existând recomandări ale Uniunii Europene privind medierea familială transfrontalieră ce reglementează și explică foarte clar procedura prin care se poate realiza divorțul de la distanță și întrucât la ora actuală dispunem de numeroase mijloace moderne de comunicare, precum telefon, laptop, dispozitive de teleconferință, videoconferință etc., aceste mijloace pot fi folosite pentru a facilita organizarea medierii în cazurile în care prezența fizică a părților nu este posibilă și în scopul simplificării procedurilor de pronunțare a unui divorț la distanță.

Situaţiile în care instanţa acceptă ca unul dintre soţi să nu se prezinte personal în faţa instanţei sunt limitate:

  • unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate,
  • este împiedicat de o boală gravă,
  • este pus sub interdicţie judecătorească,
  • are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal.

În astfel de cazuri, cel care nu se va putea prezenta va fi reprezentat prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.

În caz de divort de la distanță, cel aflat în străinătate va putea fi reprezentat de un mandatar, care poate fi o persoană apropiată părților sau de un avocat, biroul nostru având colaborări cu avocați specializați, iar dumneavoastră nu veți fi nevoiți să vă deplasați în țară la termenul stabilit.


CONTACTATI MEDIATOR 

Telefon: 0723-373-564