divort prin mediere
divort prin mediere

Divort prin mediere. Vreau sa divortez-  versus – nu vreau sa divortez

La serviciile noastre de mediere au apelat atât oameni determinați ca din acel moment înainte să își schimbe în totalitate viitorul, nedorind să mai conviețuiască alături de persoana lângă care petrecuseră o parte din viață, cât și persoane care au dorit ca în viața lor să intervină o schimbare în bine, printre motivele invocate fiind:  dinamica în cuplu, programul de lucru care nu le mai permitea timp pentru familie, modul de împărțire a responsabilităților în familie, spre exemplu supravegherea copiilor, plecarea la lucru în altă țară etc.

Când cineva spune: nu vreau să divorțez, înseamnă că problema divorțului a fost ridicată de către cineva, cândva, la un moment de supărare sau de analiză lucidă etc.

În alte situații, problemele păreau a fi cauzate de neajunsuri financiare, datorii sau o slabă gestionare a finanțelor familiei sau de intervenții exterioare: o ruda (spre exemplu soacra) sau o presupusă relație în afara celei de cuplu. 

Schimbarea așteptată – divort prin mediere

Când viața de cuplu se află în impas, unul sau ambii parteneri pot decide la un moment dat că ceva trebuie schimbat. Schimbarea poate veni din noi insine sau alteori calea către o viață mai buna poate fi descoperită cu ajutorul specialiștilor ce pot oferi consultanță specifică, ne referim aici in special la psihoterapeuți. Recomandăm psihoterapia de cuplu în cazurile unde se dorește repararea relației.  

Nu este însă exclus ca în cadrul ședințelor de mediere să se poată ajunge la un consens cu privire la continuarea relatiei. Prin mediere oamenii ajung sa isi faca auzite, direct sau indirect, cu ajutorul mediatorului, nemultumirile unele dintre ele fiind nemultumiri despre care nici nu realizat ca exista si ca ii deranjeaza intr-o masura semnificativa pana la conceretizarea lor in dialog cu mediatorul si/sau cu celalalta parte. De cele mai multe ori, consensul la care se poate ajunge cu sprijinul mediatorului este modalitatea amiabilă de divorț.

Divort prin mediere – vreau sa divortez/nu vreau sa divortez

Medierea ofera sansa unui divort civilizat si rapid, prin identificarea cu ajutorul mediatorului a aspectelor esentiale asupra carora este necesar ca partile sa se puna de acord. Aceste discutii se concretizeaza prin Acordul de mediere,  în aspectele ce tin de:

Un aspect foarte important de retinut este acela ca spre deosebire de un avocat, care este reprezentantul partii care l-a ales, mediatorul, indiferent de catre cine a fost ales, este tinut de deontologia profesiei sa fie neutru si impartial in ceea ce priveste ambii soti, aceasta neutralitate tinand dealtfel de esenta procedurii de mediere. 

6 COMENTARII

 1. Birou de Mediator

  Solutionarea neintelegerilor privind continuarea casatoriei reprezinta una dintre solicitarile de mediere frecvent intalnite in mediere. Cu siguranta merita incercata remedierea situatiei prin procedura de mediere. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta telefonic in vederea programarii.

 2. Eu nu vreau sa divortez dar sotia vrea si deci as dorii sa mediez aceasta situatie neplacuta,spuneti daca ne putetit ajuta

 3. Birou de Mediator

  Buna ziua, onorariul se va putea stabili impreuna cu dumneavoastra, raportat la specificul cazului. Pentru informatiile necesare ne puteti contacta la numarul de telefon 0723 373 564.

 4. Cat costa procedura la dumneavoastra si cat dureaza?

 5. Birou de mediator

  Exceptand modalitatile administrative si notariale, divortul prin acordul partilor (optiune conferita prin lege de catre art. 373 Cod Civil, cu completarile conferite de catre Codul de procedura civila (art. 929), poate fi obtinut pe cale judiciara prin depunerea unci cereri de divort prin acord alaturi de care se poate depune acordul de mediere privind cereile accesorii divortului (exercitarea autoritatii parintesti, numele sotilor dupa divort, locuinta familiei si partajul bunurilor comune).

 6. Cum pot rezolva cu divortul fara sa mergem la judecator?

Comments are closed.