divort mediere mediator
divort mediere mediator

Divort mediere mediator. De ce cuplurile aleg medierea in cazurile de divort?

Medierea divortului. Divorturile sunt stresante si pot provoca, de asemenea, tipuri de probleme emotionale si fizice, de la dureri de cap, anxietate, depresie, atacuri de panica, perturbarea somnului, la boli psihosomatice, dureri de spate si  alte maladii. Expertii au comparat divortul cu moartea unei persoanea apropiate ca si etapel de la furie, frica, pierdere, tristete si vindecare. Chiar daca sunteti cel/cea care initiaza divortul, inca mai puteti avea probleme emotionale nerezolvate cu privire la incetarea căsătoriei, care nu apar la suprafata decat  in timpul negocierilor de divort sau mai tarziu.

Divort mediere mediator

Furia si dezamagirea sunt sentimente comune care pot aparea in timpul negocierilor de divort. De fapt, oamenii au dificultati de comunicare cu privire la solutionarea problemelor de divort, cum ar fi divizarea proprietatii, custodia copilului, vizitarea si intretinerea   ce trebuie asigurata copiilor. Cautand sprijinul familiei, prietenilor si consiliere profesionala, un număr semnificativ de cupluri opteaza pentru medierea divortului pentru a rezolva problemele legate de separare, in scopul de a evita stresul unui proces de divort costisitor si de lunga durata.

Alegerea unui mediator?

Mediatorul este o terta parte neutra. Ambele parti trebuie sa accepte sa angajeze un mediator in divort. Cel mai important lucru de retinut atunci cand angajati un mediator este ca doriti pe cineva care are experienta in medierea divorturilor.

In timp ce medierea este mai putin costisitoare decat a merge la proces, serviciile mediatorilor variaza, deci este o idee buna sa alegeti pe acela care credeti ca este cel mai potrivit pentru situatia dumneavoastra. Putet studia tabloul mediatorilor sau puteti cereceta lista pusa la dispozitie de instanța de judecata, puteti intreba un prieten, o ruda  care sa fi folosit un mediator de divort sau puteti studia in mediul online si identifica un potential mediator care sa se apopie de criteriile pe care le doriti. Retineti ca cel mai bun mediator este cel care isi mentine impartialitatea pe tot parcursul procesului de mediere.

Cum funcționeaza medierea?

Intalnirea initiala de consultare cu mediatorul are loc de obicei in biroul mediatorului. La intalnirea initiala, mediatorul va explica procesul de mediere si ambele parti semneaza contractul de mediere. Tot ceea ce aveti de spus in mediere ramane confidential si nu se publica. De obicei, cele doua parti suporta onorariul aferent medierii. 

Mediatorul actioneaza ca un facilitator al discutiilor pentru a ajuta partile sa isi rezolve problemele legate de divort. Mediatorul nu decide si nu se pronunta cu privire la probleme cum face un judecator. Este la latitudinea partilor sa ajunga la un acord. Mediatorul va ajuta prin a face sugestii si a facilita analiza partilor in a determina daca trebuie sa furnizeze informatii suplimentare.

Medierea poate implica mai mult de o sedinta in cazul in care partile nu sunt in masura sa decida in toate problemele la un moment dat. Medierea functioneaza cel mai bine atunci cand partile sunt deschise la sugestii și compromis. Astfel ca medierea poate sa nu fie pentru toata lumea, mai ales in cazul in care una dintre parti este ostila fata de cealalta parte sau partile refuza sa vorbeasca una cu alta.

Acordul de mediere

Odată ce partile au ajuns la o intelegere agreata de ambele, mediatorul va redacta Acordul de mediere. Acordul va fi apoi depus in instanta, in procedura rapida, necontencioasa.

De ce sa alegeti medierea?

Intelegerea modului in care functioneaza medierea este importanta, deoarece explica, de asemenea, de ce mai multe cupluri aleg medierea in loc sa intre in litigiu si sa porneasca un proces. Medierea este mai rapida, mai putin costisitoare si confidentiala. Nu exista stresul confruntarii si discutarii despre problemele financiare, personale si nemultumirile din viata privata de familie. Orice se discuta in mediere, ramane in mediere. Discutia este confidentiala, spre deosebire de o sedinta de judecata, caz in care discutiile sunt evident publice si oricine poate veni in sala, se poate aseza si va poate asculta cum dvs. si viitorul fost sot/ viitoarea fosta sotie, disputati problemele care au dus la divort.

Divort mediere mediator

Daca va aflati in pragul unui divort, medierea ar putea fi cea mai buna alegere pentru dumneavoastra si partener sa solutionati problemele de divort pe cale amiabila, cu mai putin stres pentru  dvs. și alti membri ai familiei, inclusiv copiii. Amintiti-va ca divortul are efecte si asupra copiilor. Capacitatea dvs. de a rezolva rapid si cordial problemele ii ajută totodata pe copii si pe ceilalti membri ai familiei se adapteze la situatie.

Divort mediere mediator

Pentru solutionarea in conditii amiabile a conflictului dumneavoastra nu ezitati sa ma contactati!

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564