divort mediere, mediator divort, divort cuplu, divort prin mediere, medierea divortului, divort amiabil,divort la mediator, divort la mediere, divort prin mediere, divortul la mediator
divort mediere, mediator divort, divort cuplu, divort prin mediere, medierea divortului, divort amiabil,divort la mediator, divort la mediere, divort prin mediere, divortul la mediator

Divort mediere

Conflictul privind continuarea sau incetarea casatoriei poate fi oprit prin apelarea la mediator si prin ajungerea la un Acord de mediere in ceea ce priveste neintelegerile dintre soti cu privire la continuarea casatoriei (art. 64 Legea 192/2006).

Daca in urma procesului de mediere, desfasurat prin sedinte de mediere, se ajunge la solutionarea divergentelor si ajungerea la intelegere prin medierea conflictului, putem avea doua situatii: cea in care in urma medierii partile ajung sa continue relatia familiala de casatorie care i-a legat initial, sau cea de a doua situatie, in care de comun acord cei doi, in urma discutiilor facilitative, decid ca divortul este solutia in cazul lor.

Divort rapid prin mediere – divort mediere

Daca in urma medierii decizia sotilor este aceea de a divorta prin acord, acestia vor putea inainta instantei competente o cerere prin care solicita emiterea unei hotarari conform art. 374 si urmat. Cod civil, prin care sa pronunte desfacerea casatoriei. Acordul de mediere in format fizic si electronic si Procesul verbal de inchiere a medierii vor fi trimise la instanta competenta de catre mediator.

Lipsa unuia dintre soti este posibila daca unul dintre soti are resedinta in alta tara, caz in care este necesara o procura de la ambasada sau consulatul Romaniei din tara in care este rezident.

In lumina directivelor furnizate de Consiliul Europei, principiile directoare ce stabilesc si definesc structura de mediere familiala sunt reprezentate de:

1 ) participarea voluntara;

2 ) neutralitatea si impartialitatea mediatorului;

3 ) lipsa conflictului de interese al mediatorului;

4 ) imputernicirea partilor de a asigura rezultate sensibile;

5 ) Siguranta personala si protectia impotriva riscurilor;

6 ) confidentialitatea;

7 ) privilegiul legal atribuit medierii;

8 ) atentia spre viitor, mai degraba decat spre trecut;

9 ) centralizarea intereselor comune si marginalizarea drepturilor individuale;

10 ) atentia la nevoile tuturor celor interesati si in special la nevoile copiilor;

11 ) competenta mediatorului.

Pasii în mediere

Pasul 1 – Cu gandul la mediere

Daca intentionati sa divortati sau, in cazul in care nu sunteti casatoriti, daca intentionati sa va separati de partener/partenera,  aici este locul unde puteti afla mai multe si puteti discuta despre mediere. Medierea familiala poate ajuta in rezolvarea aranjamentelor de familie printr-o serie de intalniri comune.

Pasul 2 – Intalnirea de informare

Mediatorul va explica modalitatile de mediere si va ajuta sa decideti abordarea potrivita pentru dumneavoastra. Puteți alege pentru a avea o prima sedinta comuna cu fostul partener sau de a avea o intalnire separata.  Puteti aduce orice documente considerati ca au relevanta in subiectul dezbatut.

Pasul 3 – Inceperea medierii

Sesiunea de mediere are loc in sedinta comuna. Dacă au avut loc intalniri separate,  o intalnire comuna se va face la un moment reciproc convenabil.

Pasul 4 – Medierea

In timpul acestei sesiuni mediatorul va trece in revista impreuna cu dumneavoastra toate aspectele relevante, eventualele documente aduse anterior,  asigurandu-se ca situatiile amandurora intelese inainte de a privi la optiunile disponibile. Daca medierea priveste un copil, mediatorul va ajuta sa faceti planuri pentru aranjamentele de contact. Puteti decide ce doriti, pentru a discuta si cat de multe detalii ar fi de ajutor. 

Pasul 5 – Ajungerea la un acord

Odată ce ati ajuns la un acord, mediatorul va scrie detaliile stabilite in comun intr-un Acord de Mediere.

divort mediere

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564