divort la mediator, mediator bucuresti, divortul la mediator, divort mediator
divort la mediator, divortul la mediator, divort mediator, divort mediator bucuresti

Divort mediator. Divortul se poate realiza cu acordul partilor, ajungerea la acest acord putand fi facilitata prin intermediul mediatorului autorizat, liber ales de parti, iar intelegerea partilor transpusa intr-un Acord de Mediere.

Divort mediator – cum se procedeaza?

Cererea de pronuntare a divortului prin acord insotita de cererea de consfintire (incuviintare) a intelegerii partilor se depune la registratura judecatoriei,  nu este necesara parcurgerea etapei de regularizare a cererii (intampinare etc), spre deosebire de un divort clasic,  aceasta derulandu-se in camera de consiliu, iar cele doua parti nu mai sunt reclamant si parat ci petent si petent.

Procedura se poate realiza cu maxima celeritate, acest lucru depinzand de gradul de incarcare (aglomerare) a instantei, in practica termenul primit variind de la o judecatorie la alta, de la un judet la altul. In momentul de fata autoritatile competente fac eforturi pentru asigurarea rapiditatii efectuarii acestei proceduri, avand in vedere ca un Acord de Mediere incheiat in deplina cunostinta de cauza de catre ambele parti, este de dorit sa fie apoi pus in aplicare in timp scurt, nefiind nevoie de alte proceduri, termene, amanari.

In situatia in care divortul a fost intentat de catre una dintre parti existand asadar un dosar de divort pe rolul instantei, partile pot ca ulterior sa decida incheierea unui Acord de Mediere, acesta urmand a fi depus la dosarul cauzei, iar instanta urmand a lua act de intelegerea partilor cuprinsa in acord.

Divort mediator – cum se realizeaza divortul la mediator?

Acordul de mediere incheiat poate fi prezentat instantei spre consfintire, scurtand astfel durata divortului intentat de catre unul dintre soti la un singur termen scurt, economisind timp si alte resurse necesare sustinerii unui proces pe rol (nu mai sunt necesare termene procedurale, administrari de probe, martori etc).

Temeiul legal prin care partile pot stabili incetarea casatoriei printr-un act incheiat in fata mediatorului, este constitutit de dispozitiile speciale privind medierea conflictelor de familie, din Legea nr. 192/2006 cu modificarile ulterioare, care la articolul 64 alin. (1) prevede: “Pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privitoare la:

a) continuarea casatoriei; b) partajul de bunuri comune; c) exercitiul drepturilor parintesti; d) stabilirea domiciliului copiilor; e) contributia parintilor la intretinerea copiilor; f) orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii

(2) Intelegerea soţilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.

In cadrul procedurii de mediere o importanta deosebita este acordata interesului superior al copilului, mediatorul fiind obligat prin insasi legea ce guverneaza activitatea sa in a incuraja parintii sa se focuseze cu precadere asupra nevoilor copilului astfel incat separatia lor sa nu afecteze cresterea si dezvoltarea acestuia.

Un alt avantaj finanaciar important pe care medierea il aduce partilor consta in acela ca partajul bunurilor comune va suporta un tratament diferentiat cu privire la taxa de timbru aferenta, aceasta reducandu-se cu 50% in situatia partajarii bunurilor printr-un Acord de Mediere.

Divort mediator

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564

2 COMENTARII

  1. Birou de Mediator

    Buna ziua, se poate deschide procedura de mediere cu privire la programul de legaturi personale. Pentru mai multe detalii as avea nevoie de informatii cu privire la ceea ce s-a primit prin hotararea judecatoreasca si despre pozitiile partilor. Ma puteti contacta telefonic pentru un schimb de informatii.

  2. Sint divortat dar doresc sa ma inteleg cu fosta sotie pentru un progam de vizita mai bun decit in prezent caci doar un wekend pe luna e putin.Se poate media?

Comments are closed.