divort la starea civila, ghid de mediere pentru magistrati, bucuresti, divort la starea civila pret
divort la starea civila, ghid de mediere pentru magistrati, mediere divort, partaj, divort la starea civila pret

Divort la starea civila

Divortul pe cale administrativa (la starea civila) este supus unei taxe. Pentru realizarea acestuia, ambii soti trebuie sa se prezinte pentru a depune cererea de desfacere a casatoriei iar o conditie sine qua non este ca din casatorie sa nu fi rezultat copii sau sa nu existe copii adoptati in comun. De asemenea, este necesar ca intre soti sa existe acord in privinta numelui pe care il va purta fiecare dintre ei dupa desfacerea casatoriei.

-divort sau mediere-

De la depunerea cererii va curge un termen de 30 de zile iar daca sotii staruie in cererea lor dupa indeplinirea acestui termen si se prezinta la ofiterul de stare civila la data stabilita, cu o declaratie privind mentinerea cereii de desfacere a casatoriei, se constata desfacerea casatoriei si se elibereaza certificatul de divort.

Divort la starea civila sau mediere?

Un Acord de Mediere cu privire la decizia de incetare a casatoriei, la partajul bunurilor comune, la stabilirea domiciliului minorului – la mama sau la tata, cu privire la programul de legaturi personale, la modul de exercitare a autoritatii parintesti( de catre ambii parinti sau de catre unul dintre acestia), la modalitatea de participare la obligatia de intretinere a minorului, poate interveni oricand partile sunt de acord cu incheierea acestuia, chiar si dupa pronuntarea divortului si a stabilirii modului de exercitare a autoritatii parintesti de catre instanta de judecata.

Toate textele de pe acest site sunt proprietatea varto.ro si nu pot fi reproduse, modificate, transferate, distribuite, republicate, copiate sau transmise in niciun fel de media fara permisiunea autorilor. Excepţie face citarea (preluarea unui singur paragraf) cu acordarea creditului prin link valid. Preluarea neautorizata a oricarui text de pe www.varto.ro reprezinta incalcarea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si este interzisa. Copyright ©  Varto.ro

divort sau mediere

Citeste si: Acordul de mediere   Conflicte familiale solutionate prin mediere   Taxe timbru reduse cu 50% pentru consfintirea intelegerii partilor   Mediere familiala

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564