divort la mediator, divortul din strainatate, mediator bucuresti, mediator divort, mediator sector 1, mediere partaj, mediere custodie
divort la mediator, divortul din strainatate, mediator bucuresti, mediator divort, mediator sector 1, mediere partaj, mediere custodie

Divort din strainatate mediere – cum procedam?

In situatia in care divortul este dorit de catre unul dintre soti,  mediatorul va face demersuri pentru a se asigura cu privire la pozitia celuilalt sot in legatura cu aceasta intentie si va initia o discutie in vederea medierii situatiei.

Astfel ca intr-un final comunicarea intre parti odata restabilita, lasa posibilitatea ca acestea fie sa renunte la ideea de a divorta, fie sa reuseasca sa stabileasca in mod amiabil terminarea casatoriei lor.  Daca relatiile sunt iremediabil vatamate si ambele parti insista in desfacerea casatoriei lor, mediatorul va inlesni ajungerea la o intelegere in ceea ce priveste toate aspectele asupra carora partile pot lua decizii.

Uneori felul in care drumurile celor doi soti se separa fac ca o eventuala apropiere a acestora sa devina imposibila, fie ca unul din ei sau ambii decid sa puna pe primul plan cariera in detrimentul legamantului de a ramane uniti, fie modalitatea prin care castigurile materiale devin mai presus de aranjamentele matrimoniale, motivatiile pot fi variate si pot rezulta dintr-un cumul de situatii, conjuncturi etc. 

Divort in urma semnarii unui Acord de mediere

Divortul este pronuntat de catre instanta, in urma depunerii Acordului de Mediere si a cererii de divort prin care se solicita si incuviintarea acordului privind modalitatea amiabila de incetare a casatoriei si a aspectelor accesorii stabilite in mediere (numele purtat dupa casatorie, modalitatea de exercitarea a autoritatii parintesti in cazul existentei copiilor, programul de legaturi personale cu copilul/copiii, locuinta dupa divort etc).

 Nu este necesara prezenta sotilor in tara pentru a divorta. Sunt cazuri in care unul sau ambii lucreaza in strainatate si nu pot lipsi suficient de mult pentru a fi prezenti in vederea incuviintarii Acordului de mediere la care se ajunge prin procesul de mediere. Prezenta partilor in sala de judecata la teremenul acordat pentru incuviintarea Acordului, poate fi acoperita prin reprezentare cu procura speciala.

Divortul din strainatate – cum procedam?

Asadar, daca partile au ajuns prin mediere la un acord privind  divortul,  se va desemna un reprezentant  pentru indeplinirea formalitatilor, procedura desfasurandu-se in camera de consiliu. In cadrul Biroului de mediator sotii vor primi indrumari si sprijin in demersurile necesare desfasurarii procedurii, fara a interfera in programul acestora de munca si fara a implica deplasari in Romania in vederea solutionarii divortului.

Divort din strainatate mediere.  Situatia existentei copiilor

Foarte important pentru mine ca mediator este ca in situatia existentei copiilor proveniti din casatorie sau asimilati acestora, sa existe o intelegere intre parinti care sa urmareasca interesul superior al copiilor. In vederea realizarii acestui deziderat, prin insasi deontologia profesiei mediatorul trebuie sa vegheze atent la respectarea principiului interesului superior al  copiilor.

“Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului. Va incuraja parintii sa se concentreze in primul rand asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilitatii parintesti, separatia in fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si dezvoltarii acestuia.” (art 65 din Legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare).

Divortul din strainatate si partajul prin mediere – taxe reduse cu 50%

Odata cu divortul se poate realiza si partajul, iar prin mediere costurile partajului se reduc cu 50% raportat la taxa de timbru ce este necesar a fi achitata pentru realizarea transferului bunurilor imobile din coproprietate in proprietatea unuia dintre soti.

Divort din strainatate mediere.

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564