Istoric, medierea s-a făcut cu toate părțile din aceeași locație. Recent, utilizarea videoconferinței pe internet a fost implementată cu succes ca o formă eficientă de mediere, fără a fi nevoie ca toate părțile să se întâlnească fizic în același loc.

Medierea online funcționează pe aceleași principii ca și medierea clasică, singura excepție  fiind aceea că părțile sunt de acord că disputa lor poate fi gestionată de la distanță.

Modificări dramatice vin în programele și practicile de mediere din S.U.A. Instanțele de judecată extind accesul online la justiție. Astfel, facilitatea comunicării oferită de internet ajunge în sfârșit în activitatea de soluționare a litigiilor și în instanțele de judecată. Internetul a pătruns deja aproape în fiecare sector economic. Luați în considerare modul în care călătoriile, serviciile financiare, imobiliare și aproape toate celelalte industrii au fost revoluționate de internet în ultimele două decenii.

Medierea online oferă posibilitatea ca oamenii să medieze în circumstanțe în care una sau ambele părți dezagreează ideea de a se afla în aceeași cameră împreună. De asemenea, medierea online este foarte importantă atunci când participanții sunt la distanță.

Strategia de mediere online

Problemele psihologice și ce le ce țin de comunicare, precum încrederea și credibilitatea sunt la fel de importante în mediul online ca în birou. Este, în general, adevărat că oamenii sunt în continuare oameni și în mediul online, cu toate acestea, modul în care solicitantul medierii descoperă serviciile de mediere s-a schimbat. Participanții probabil că ne-au găsit online sau ne-au verificat online (ca răspuns la sugestia de a apela la un mediator sugerată de un partener, un avocat etc). Din ce în ce mai mult, mediatorii includ cu înțelepciune conținut valoros pe site-urile lor web pentru a oferi justițiabililor atât informații utile, cât și un sentiment real cu care ar putea lucra cu mediatorul respectiv.

Așa cum prevăd recomandările Uniunii Europene și legislația națională din domeniu, atunci când prezența fizică nu este posibilă, pentru reducerea costurilor și pentru realizarea mai rapidă a medierii, soțul, care nu se poate prezenta în fața mediatorului, poate apela la mijloace moderne de comunicare, precum telefonul sau camera web, pentru a-și prezenta interesele.

În astfel de cazuri, pentru romanii din străinătate, medierea este varianta optima pentru soluționarea neînțelegerilor din domeniul familial, deoarece dispunem de reglementări europene privind medierea familială transfrontalieră, ce pot fi aplicate în egală măsură în toate statele Uniunii Europene.


CONTACTATI MEDIATOR 

Telefon: 0723-373-564