costuri mediere
costuri mediere, tarife tarif onorarii onorariu mediator mediere tarif mediere tarif mediator mediator sector 1 bucuresti bulevardul av iatorilor nr 106

Costuri mediere
In functie de complexitatea disputelor si de durata de lucru alocata solutionarii acestora (analiza disputei, complexitatea ei, numarul de sedinte etc), onorariul perceput va fi stabilit impreuna cu dumneavoastra prin negociere directa. De asemenea, in ceea ce priveste onorariul perceput de catre mediator, prin contract se pot stabili plati esalonate.

De comun acord partile pot stabili ca plata sa fie facuta numai de catre una dintre ele sau procentul platit de fiecare dintre ele sa fie diferit.

Cheltuielile suplimentare (daca sunt necesare, ex: experti contabili etc) care vor fi efectuate in interesul partilor, se vor face cu acordul acestora si vor fi detaliate intr-o anexa a contractului de mediere. Onorariul pentru sedinta de mediere se achita la semnarea contractului de mediere.

Conform art. 26 din Legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator (cu modificarile si completarile ulterioare):

1. Mediatorul are dreptul la plata unui onorariu stabilit prin negociere cu partile, precum si la restituirea cheltuielilor ocazionate de mediere.

2. Onorariul trebuie sa fie rezonabil si sa tina cont de natura si de obiectul conflictului.

Onorariul mai poate fi stabilit si in functie de natura si obiectul litigiului (in functie de durata procedurii, de complexitatea cazului) precum si in functie de numarul partilor participante la mediere.

Onorariu mediere, costuri mediere, taxa timbru incuviintare acord mediere

Apeland la serviciile biroului nostru de mediere, beneficiati de:

Invitația la mediere – in situatia in care procedura se declanseaza doar de catre una din partile aflate in conflict/litigiu, mediatorul va face toate demersurile legale, necesare, pentru a invita cealalta parte la mediere;

Facilitarea comunicării, a dialogului si a negocierilor dintre parti, in scopul realizării obiectivelor urmarite si a intereselor legitime ale acestora;

Sprijinirea partilor pe tot parcursul procedurii de mediere pentru gasirea celor mai bune solutii, reciproc avantajoase, de tip castig-castig;

Redactarea acordului de mediere, la cererea partilor;

Indrumarea partilor cu privire la pasii ce trebuie urmati dupa parcurgerea sedintelor de mediere, in functie de rezultatul medierii.

O sedinta de mediere poate dura in medie intre 1 si 3 ore.

Procedura medierii se poate finaliza fie dupa derularea primei sedinte de mediere, fie dupa ce s-au parcurs doua sau mai multe sedinte de mediere.

Cu siguranta vom gasi varianta de onorariu cea mai potrivita dumneavoastra si situatiei in care va aflati!

Costuri mediere

Toate textele de pe acest site sunt proprietatea varto.ro si nu pot fi reproduse, modificate, transferate, distribuite, republicate, copiate sau transmise in niciun fel de media fara permisiunea autorilor. Excepţie face citarea (preluarea unui singur paragraf) cu acordarea creditului prin link valid. Preluarea neautorizata a oricarui text de pe www.varto.ro reprezinta incalcarea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si este interzisa. Copyright © Varto.ro

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI

Telefon: 0723-373-564