0723 373 564

Birou Mediator Bucuresti Sector 1BIROU MEDIATOR BUCURESTI SECTOR 1 

Va aflati intr-un loc foarte specific.

Un loc unde partile diametral opuse gasesc un numitor comun.

Unde ideile creative conduc la raspunsuri mai bune.

Si unde rezolvarea efectiva inlocuieste conflictul prelungit.

Acest loc nu favorizeaza o parte in detrimentul celeilalte.

Este impartial, echilibrat si just.

Este un loc mai confortabil, mai putin stresant.

Unde fiecare parte are o voce, si unde fiecare voce este auzita.

Acest loc va da posibilitatea sa ramaneti pozitivi pe parcursul procesului.

Si sa pastrati relatiile dupa ce procesul este incheiat.

Favorizand compasiune versus agresivitate.

Consens versus controversa.

Si armonie versus dusmanie.

Acesta este locul unde doua parti se intalnesc sa gaseasca solutia potrivita.

Veti descoperi o varianta accesibila in conturarea rezolvarii conflictelor dumneavoastra fara animozitatea ce vine odata cu litigiile prelungite.

Laura Vartolomei, absolventa a Facultatii de drept si licentiata in anul 2003, cu specializari in mediere si arbitraj, avand la baza o cariera juridica de 15 ani  in domeniul consultantei si peste 5 ani de activitate sustinuta in mediere litigii civile, familiale si penale.

„Dupa o indelungata activitate in domeniul consultantei, am decis sa folosesc in continuare experienta acumulata alegand medierea ca profesie in care investesc incredere in oameni si in capacitatea lor de a isi determina cele mai bune alegeri in viata. 

In cadrul Biroului de Mediator unde activez, ma ghidez dupa sintagma conform careia “In mediere nu exista invingator si invins, la mediator toata lumea castiga.”

Participarea constanta la stagii profesionale de prefectionare, conferinte, seminarii si workshop-uri sustinute de prestigiosi profesori din tara si din strainatate, intalnirile si discutiile profesionale cu renumiti colegi si mentori specializati in solutionarea alternativa a disputelor, constituie tot atatea prilejuri de a imbunatati constant abordarea pozitiva, profesionala si cu succes a cazurilor care ajung in atentia mediatorului.

Medierea ofera oamenilor o varianta accesibila in conturarea rezolvarii conflictelor fara animozitatea ce vine odata cu litigiile prelungite.

Prin impartialitate si creativitate inlesnim partilor aflate in disputa ajungerea la acorduri reciproce pentru rezolvarea divergentelor specifice situatiei date (domeniul penal, familial sau comercial, conflicte de munca si orice litigiu in care partile pot incheia acte dispunand de drepturile lor).

Instantele de judecata sunt pline pana la refuz de procese pe rol, iar partile in proces sunt nevoite sa suporte amanari si costuri crescute in timp ce asteapta ca dosarul lor sa isi faca loc prin sistemul juridic.”

Biroul de Mediator a fost infiintat pentru a furniza persoanelor si companiilor o alta cale, mai putin costisitoare si mai eficienta, de a isi rezolva disputele.

Ajutand partile sa controleze rezultatul in timp ce incurajeaza fair-play-ul si acomodarea intr-un proces confidential si necostisitor, medierea este una dintre cele mai eficiente moduri de a solutiona pretentii si de a ajunge la intelegeri, economisind bani si timp si totodata pastrand politetea si indepartand ostilitatea.

Medierea, ca modalitate alternativă de solutionare a conflictelor, se aplica in toate litigiile in care partile pot negocia rezolvarea problemelor care fac obiectul disputei. Conflictele care pot fi rezolvate prin mediere sunt cele de al caror obiect partile pot dispune. Orice conflict avand ca obiect drepturi de care partile pot dispune, se poate solutiona amiabil la mediator.

Medierea nu va impune o solutie. Cheia solutionarii conflictului este chiar la dumneavoastra!

In mediere nu exista invingator si invins, la mediator toata lumea castiga!

Pentru nevorbitorii de limba romana sedintele de mediere se pot desfasura si in limba engleza, documentatia urmand a fi redactata si semnata bilingv.

Medierea finalizata cu intelegerea partilor se incheie cu un Acord de mediere, act ce are valoarea juridica a unui inscris sub semnatura privata si caruia partile, prin vointa lor, ii pot conferi valoarea unui act autentic.

BIROU MEDIATOR BUCURESTI SECTOR 1

Consultant avocatnet.ro, expert acasa.ro, specialist juridice.ro, avand o activitate sustinuta in informarea asupra procedurilor de solutionare a litigiilor, publicand numeroase articole pe diverse site-uri de specialitate. Colaborarea cu publicatia Capitala Capitalei, editata cu sprijinul Primariei Sector 1, a dus la aparitia in paginile acesteia a rubricii Sfatul mediatorului – unde teme de interes sunt dezbatute lunar. Birou mediator Bucuresti sector 1.

Birou mediator Bucuresti sector 1

Articole autor: www.juridice.ro

Articole autor: www.experti.acasa.ro

Articole autor publicatia Primariei Sector 1: Capitala Capitalei

Consultant juridic: www.avocatnet.ro

Membru Uniunea Juristilor din Romania www.ujrdereptul.ro

Membru Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene  www.A.R.D.A.E.ro 

Membru UNMR – Filiala Bucuresti

 Participari la stagii de pregatire, workshop-uri, conferinte:

* Speaker – Prelegere despre medierea penală – 5 martie 2017, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, pentru studenții și masteranzii din domeniile Probațiune și Delincvență Juvenilă, împreună cu mediator autorizat Ilie Dorin.

* Attorney and Judicial Ethics in the U.S. and Romania: Framework and Reflections – 27 mai 2016, Camera Senatului Universitatii Romano-Americane, cu participarea judecator Judith Waksberg, New York City Family Court, judecator Joseph E. Gubbay, New York City Criminal Court.

 * Conferința Națională a Mediatorilor – 10 ani de mediere in slujba Drepturilor Omului –  27 mai 2016 în parteneriat cu Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorități din Senatul României – Parlamentul Romaniei.

* Lawyering Skills – The Way to Effective Performance as a Counsellor and Advocate, cursuri intensive pregatire profesionala 23 -27 mai 2016, stagiu pregatire continua cu profesor Philip Genty – Columbia University Law School NYC – Universitatea Romano-Americana.

Alternative Dispute Resolution: the Role of Mediation – Cursuri intensive pregatire profesionala – 23-27 mai 2016, stagiu pregatire profesionala continua cu profesor Leslie Salzman – Cardozo Law School New York City – Universitatea Romano-Americana.

* Conferinta Medierea – instrument de lucru modern pentru judecatori, procurori si politisti  martie 2016 – Aula Institutului National al Magistraturii, organizatori: Consiliul de Mediere, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Institutul National al Magistraturii.

* Activ si Eficient in mediere –  Incuviintarea acordului de mediere ianuarie 2016 dezbatere – Pro Training Mediation, organizatori Andreea Radut si Ion Dedu.

* Conferinta Arbitrajul international octombrie 2015 – Aula Magna a Facultatii de Drept Bucuresti – International Arbitration LLM Alumni meet Practitioners – 2nd Conference. Professor Flavius Antoniu Baias, Ph.D. Dean, Professor Dragos Alexandru Sitaru, Ph.D., Crenguta Leaua, Ph.D., Vice-president ICC International Court of Arbitration Paris, Alina Leoveanu Deputy Counsel ICC International Court of Arbitration Paris.

* Activ si Eficient in mediere – Statutul profesiei de mediator iulie 2015 dezbatere -Pro Training Mediation, organizatori Andreea Radut si Ion Dedu

* Conferinta Rolul mediatorului în litigiile dintre consumatori și profesioniști in lumina Directivei 2013/11/UE si a Directivei 2008/52/CE –  01.07.2015 – sustinuta la Palatul Parlamentului – Bucuresti,  organizata de Consiliul de mediere în parteneriat cu Comisia Juridică a Camerei Deputaților, participanti vicepresedintele Camerei Deputatilor, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, membri ai Consiliului de Mediere.

Conferinta Medierea pentru judecatori si procurori, 21-22 mai 2015 – Proiectul Consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale – Consiliul Suprem al Magistraturii, Ministerul Justitiei, Institutul National al Magistraturii, Consiliul de Mediere, Norway Grants.

* Conferinta Abordarea practica a medierii, 14.05.2015 – Tribunalul Bucuresti, cu participarea doamnei Judecator Mădălina Afrăsinie, Presedintele Sectiei a VI-a Civila, Tribunalul Bucuresti, organizator Sanatatea Media Group – lector univ. dr. Simona Vladica , dialog intre profesionistii din sistemul juridic si mediatori in ceea ce priveste chestiuni practice privind activitatea de mediere.

* Medierea – garantul interesului superior al copilului, 06.05.2015 – dezbatere interdisciplinara, importanta Planului Parental stabilit cu implicarea mediatorului, elemente/efecte ale Acordului de mediere privind autoritatea parinteasca comuna din perspectiva judecatorului si efectele alienarii parintesti asupra copilului, decizii date de instanta,  jud. Cristi Danilet,  jud. Daniela Pantazi, Asociatia Romana Pentru Custodie Comuna – ARPCC Cătălin Bogdan.

Activ si Eficient in mediere, octombrie 2014 – aprilie 2015 – Pro Training Mediation, organizatori Andreea Radut si Ion Dedu. Intalniri de tip forum; teme dezbatute: Invitatia la mediere, Sesiunea separata, Redactarea acordului de mediere. Discutii aplicate si experiente impartasite de catre colegii participanti si trainerii profesionisti.

Mediation as an Alternative Dispute Resolution, 16-20 martie 2015 – stagiu pregatire profesionala continua cu profesor Leslie Salzman – Cardozo Law School New York City  – Universitatea Romano-Americana.

* Lawyering skills: Developing a Case and Advocating on Behalf of a Client, 16-20 martie 2015stagiu pregatire continua cu profesor Philip Genty, JD, Columbia University Law School NYC – Universitatea Romano-Americana.
10459024_435573006607931_6397835519780126231_o 11088986_435576906607541_7647831505978507014_o

BIROU MEDIATOR BUCURESTI SECTOR 1

 

BIROU MEDIATOR BUCURESTI SECTOR 1

CONTACTATI MEDIATOR 

Telefon: 0723-373-564

Adresa: Bulevardul Aviatorilor nr. 106 Sector 1 Bucuresti

Cum ajungeti la noi: Google Map

 

TELEFON
ADRESA