mediator divort, acord mediere divort, mediere divort prin acord, medierea divortului, divort prin acord de mediere, divort prin acord, divort acord, taxe divort acotd, taxe divort mediere
mediator divort, acord mediere divort, mediere divort prin acord, medierea divortului, divort prin acord de mediere, divort prin acord, divort acord, taxe divort acotd, taxe divort mediere

Acord mediere divort – de ce sa alegeti divortul prin mediere?

Momentele, zilele sau chiar lunile care au dus la decizia de a divorta pot fi destul de tumultoase. Procesul de divort, de asemenea, tinde sa fie stresant in sine. Din acest motiv, este absolut necesar pentru cuplurile care divorteaza sa inteleagă etapele implicate in pregatirea pentru divort si realizarea unui divort. Pentru a face procesul cat mai simplu posibil, este intelept sa fie pregatite. 

Ce este divortul prin mediere?

Mediatorul va actiona ca un tert impartial. Este in avantajul tuturor sa se utilizeze un mediator in caz de divort. Mediatorul va face tot ceea ce tine de el pentru a se asigura ca se elaboreaza un acord de mediere intre sotii care divorteaza, acord ce trebuie sa functioneze in avantajul tuturor celor implicati, in special al copiilor, atunci cand cuplul are copii. Trebuie remarcat faptul ca mediatorul nu ia decizii, mai degraba el sau ea actioneaza ca un mesager sau arbitru.

Exista unele cazuri prea dificil de mediat?

In esenta, raspunsul este nu. Un mediator poate interveni cu un adviser imparțial, ajutand partile implicate sa ajunga la o intelegere reciproca,intelegere ce este in beneficiul tuturor. Indiferent de complexitatea unui caz de divort, un mediator poate fi de mare ajutor.

De ce este  importanta medierea?

Cu un mediator, soții care divorteaza pot aranja specificul divortului. Fara un mediator, cu toate acestea, un judecator va avea ultimul cuvant de spus in raport de rezultatul final. Intrand in procedura de mediere, sotii vor fi cei care decid viitorul lor si nu va fi nicio terta parte care intervine si decide rezultatul, inclusiv pensia de intretinere sau aranjamentele de custodie.

Ce face mai exact un mediator de divort?

Mediatorul se intalneste cu ambele parti implicate, sau in cazul in care se prefera, intalnirile pot avea loc separat. Este deopotriva in regula ca medierea sa aiba loc separat; in acest fel ambele parti pot afirma in mod liber ceea ce doresc de la divort. Mediatorul poate crea apoi un aranjament de divort care sa raspunda nevoilor si dorintelor ambelor parti. Daca ambele parti agreeaza, atunci pot veni impreuna si pot sa negocieze termenii.

Cat dureaza medierea?

Procesul de mediere se poate finaliza intr-un Acord de mediere in urma uneia sau mai multor sedinte de mediere. In medie, intre una si trei sedinte pot fi suficiente pentru a solutiona cu succes divergentele privind aranjamentele de divort. Cand sunt implicate active financiare mari, acest lucru poate extinde durata de timp de care este nevoie pentru a stabili aranjamentele fiananciare, mai ales atunci cand partile nu pot ajunge la un anumit tip de acord reciproc cu privire la modul in care acestia ar dori sa divida bunurile detinute in comun. Acord mediere divort – mediator de familie.

Ce se intampla daca unul dintre soti nu vrea sa divorteze?

Conform legislatiei in vigoare, daca unul dintre soti doreste sa divorteze, celalalt sot, chiar daca nu este de acord, nu se va putea opune. Divortul va fi pronuntat, mai devreme sau mai traziu, daca unul dintre soti staruie  in hotararea sa.

Mediatorul are la indemana instrumentele specifice profesiei pentru a putea sa aduca sotii la un numitor comun in ceea ce priveste divergentele privitoare la continuarea casatoriei. Uneori, la mijloc poate fi vorba despre un blocaj astfel ca odata restabilita comunicarea, sotii reusesc sa depaseasca anumite probleme si sa decida continuarea casatoriei.

Daca tot ceea ce se doreste este divortul, este în interesul ambelor parti sa convina termenii in care are loc separarea, deoarece atunci cand unul dintre parteneri nu doreste nimic altceva decat despartirea, nu există nicio modalitate de a opri divortul.

Ce tipuri de cazuri pot fi mediate?

Aproape orice probleme legate de divort pot fi mediate. Acord mediere divort. Unele dintre cele mai comune probleme mediate includ urmatoarele:

Principalul avantaj al medierii este acela ca permite ca problemele privitoare la divort sa fie solutionate intr-un ritm foarte rapid. Acordul de mediere cu privire la aspectele accesorii, inaintat spre incuviintare instantei odata cu cererea de divort primesc solutionare rapida, pe calea procedurii necontencioase.

Cat costa medierea?

Un alt avantaj este faptul ca medierea tinde sa coste semnificativ mai puțin decat angajarea de avocați sa preia cazul si sa il sustina in fata unui judecator. In cazul in care un conflict se transforma in proces in instanta, atunci cheltuielile aferente s-ar ridica la costuri ce nu pot fi estimate, pot urma si alte etape procesuale dupa judecarea fondului si primirea unei solutii nefavorabile etc. Cu un mediator care solutioneaza amiabil aranjamentele privind divortul, cheltuielile sunt semnificativ mai mici.

Ce reprezinta medierea?

Medierea reprezinta, de asemenea, o imbunatatire a relatiei dintre partile implicate, deoarece nu tinde sa fie nevoie sa se prezinte in fata unui judecător pe pozitii adversariale. 

Acord mediere divort

Filozofia noastra consta in a ajuta clientii in rezolvarea conflictelor intr-un mod care sa raspunda cel mai eficient nevoilor si obiectivelor lor. Suntem dedicati in a furniza servicii de mediere eficiente si de calitate pentru a ajuta persoanele sa isi protejeze drepturile atunci cand se confrunta cu probleme familiale.

Pentru un divort realizat in conditii amiabile, nu ezitati sa ne contactati!

acord mediere divort

CONTACTATI MEDIATOR BUCURESTI 

Telefon: 0723-373-564